Den seneste måned har budt på flere alvorlige hændelser på de danske strande. Det er især vinden, der har overrasket badegæster, ført dem væk fra land eller gjort badeforholdene risikable – og nogle steder direkte farlige. Desværre har der også været flere drukneulykker ved den jyske vestkyst.
Det får nu livredderne til at invitere skoleelever og andre institutioner til at komme forbi og få en snak om naturens kræfter, og hvordan de påvirker badeforholdene ved de danske kyster.
ANDERS MYRHØJ, KYSTLIVREDNINGSCHEF I TRYGFONDEN KYSTLIVREDNINGBesøger man en strand med et af vores livreddertårne, er man hjertelig velkommen til at komme forbi og tale med livredderne
Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning Livredderne er til stede på de danske strande frem til og med onsdag den 16. august, mens de i havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge i København samt havnebadet Aarhus Ø fortsætter frem til og med 31. august.
Find et livreddertårn i nærheden af dig
Aktioner i uge 31, hvor det vurderes, at personer var i livsfare:
I uge 31 gennemførte livredderne 5.864 indsatser, hvoraf de 3 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 99 almindelige førstehjælpsaktioner, 226 forebyggende aktioner og 5.536 oplysende aktioner.
Lørdag den 5. august, Hvide Sande Sydstrand
Livredderne spotter en kvinde på et boogieboard, der vinker mod tårnet. Kvinden befinder sig cirka 50 meter syd for livreddernes primære zone og driver længere ud i et revlehul. Den ene livredder tager sit board og bliver af sine to livredderkolleger hurtigt guidet ud til kvinden. Da livredderen når frem, er kvinden ikke i panik, men hun har svært ved at svømme til land. Hun holder derfor fast om boardet, og livredderen padler dem begge sammen til land.
Onsdag den 2. august, Rindby Strand
Et tysk par kommer kørende i høj fart op til livreddertårnet og fortæller, at en kitesurfer har brug for hjælp cirka to km længere nede af stranden. To af livredderne tager straks afsted for at hjælpe den nødstedte, mens den tredje livredder bliver tilbage og holder overvågningen på stranden. Kitesurferen ligger 50-75 meter ude i vandet og rækker straks en arm i vejret, da han ser livredderne inde på stranden. Livredderne sejler ud i båden til kitesurferen, hvor den ene livredder hopper i vandet, da kitesurferen er tydeligt afkræftet, men stadig fæstnet til selve kiten. Manden bliver hjulpet ind til land og er meget taknemmelig for hjælpen.
På vej tilbage bliver livredderne stoppet cirka en km fra tårnet, da nogle badegæster har observeret noget 2-300 meter ude i vandet. Livredderne sejler ud for at se, hvad det er, og det viser sig at være kitesurferens board, der er drevet væk. Livredderne tager boardet med ind til land og returnerer det til den nu endnu mere taknemmelige kitesurfer.
Livredderne observerer to surfere cirka 200 meter ude. De to surfere er uden fremdrift, men også uden panik, så livredderne vurderer, at surferne ligger og soler i det gode vejr. Kort efter bliver livredderne kontaktet af en strandgæst, der er blevet bidt af en hund. Mens kvinden med hundebid bliver behandlet, driver de to surfere længere ud, så den ene livredder tager båden og sejler ud til dem. Surferne er blevet trætte og kan ikke padle længere, så livredderen tager begge surfere og deres boards med ind til land.
-
En sikker strandturPlanlæg jeres tur til stranden, så I får en sjov og sikker dag ved vandetSe, hvordan I får en sikker strandtur
-
Sådan redder du andreLær hvordan du kan hjælpe med at redde andreLær at redde andre
-
Find et badestedHvor skal du hen på din næste badetur? Få et overblik over badeforhold på de danske strandeFind dit næste badested