Søg

Hvordan er det at være livredder?

At være livredder er et meningsfyldt arbejde, hvor du har mulighed for at gøre en forskel og redde liv. Det indebærer både udfordrende opgaver, men også mange spændende og givende oplevelser og sammenhold med andre livreddere. Find ud af, hvordan det er at være livredder her på siden.

En dag som livredder

Hvordan ser en typisk dag ud som livredder? Følg vores to livreddere, Maria og Jesper, på en dag i livredderjobbet.

Hvad indebærer arbejdet som livredder?

Opgaver

Som en del af TrygFonden Kystlivredning arbejder du ved et af vores rød-hvide livreddertårne, hvor du samarbejder med en anden livredder. Derudover kan du blive en del af vores af vores store oplysningsarbejde, hvor du i samarbejde med 3-4 andre livreddere udgør vores LivredderPatruljer, som kører året rundt. 

Som livredder ved tårnene omfatter dine opgaver flere forskellige ansvarsområder. På en typisk dag kan du vejlede strandens besøgende om vandsikkerhed, give førstehjælp i tilfælde af dehydrering eller træde aktivt til i livstruende situationer. Jobbet indebærer også overvågning, træning og vedligeholdelse af tårnet og udstyret.

LivredderPatruljerne kører rundt i hele Danmark med fokus på at fremme sikkerheden ved vandet. LivredderPatruljerne fokuserer primært på informationsopgaver på strande, havne og i udvalgte svømmehaller. Det inkluderer bl.a. opvisninger og undervisning i livreddende førstehjælp og sikkerhed ved vandet.

Udstyr

Som en del af TrygFonden Kystlivredning får du adgang til moderne udstyr, der hjælper dig med effektivt at udføre dine opgaver som livredder.

Da vi begyndte indsatsen, var livreddernes værktøjer blot en gummibåd og en livredderkuffert. I dag har vores livreddere adgang til et bredt udvalg af avanceret udstyr, herunder:

  • Rescue boards og rednings-SUP
  • Specialdesignede livredderbåde fra New Zealand
  • Genoplivningsudstyr herunder hjertestartere og iltudstyr
  • Førstehjælpskufferter 
  • Signalflag
  • Radioudstyr

Vi tester konstant nyt udstyr for at sikre, at vi bruger de mest effektive værktøjer til at forbedre sikkerheden for badegæsterne.

Jobudsigter

Forud for hver sæson laver vi en vagtplan, som vi tilpasser, hvor mange livreddere der er tilgængelige til sommerens opgaver.

Som nyuddannet åbent-vandlivredder skal du som minimum meddele fem uger, hvor du har mulighed for at arbejde i sommerperioden. På baggrund af det udarbejder vi en vagtplan, hvor du som udgangspunkt får mindst tre ugers arbejde.

 
Kvindelig livredder der går på stranden

Ansøg til livredderuddannelsen

Du kan tilmelde dig optagelsesprøven som livredder i TrygFonden Kystlivredning fra den 1. oktober 2024. Tilmeld dig vores interessebank, så sender vi en påmindelse, når vi åbner for ansøgninger.