Søg

Vandtilvænning for børn

Børn bliver trygge ved vand, når de oplever, at det både er sjovt og sikkert at bade. Derfor har vi udviklet en række lege og øvelser, der inspirerer børn til badeglæde i trygge rammer.

Udforsk vandlege, der inspirerer til badeglæde

Jo før dit barn bliver tryg ved vand, jo bedre. Det er nemlig vigtigt, at børn lærer at passe på sig selv og andre, når de leger og er aktive i vand. Vandtilvænning handler om at skabe en sjov og sikker ramme, hvor børnene gradvist vænner sig til vandet.

Vi har samlet forskellige lege og øvelser, som I kan tage med i svømmehallen. Her kan børn udforske vandet, pjaske, lege og skabe positive oplevelser i vand. Børn kan lege med fra de er ca. 3 år, og du finder øvelser for børn helt op til 12 år.

Vandtilvænning for børn 3-5 år

Lær børn helt ned til 3 år at gøre livredning til en leg. I videoen finder du øvelser til at træne vejrtrækning, elementskifte fra vand til land og bevægelser i vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, boblebad, ubåd og piskeris. God fornøjelse!

Download øvelserne her

Vandtilvænning for børn 5-8 år

Her kan du og børn fra ca. 5 år træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, tangloppe og skattejæger. Kan I mon både slå kolbøtter og lave 8-taller? God fornøjelse!

Download øvelserne her

Vandtilvænning for børn 7-12 år

I videoen kan du og børn fra ca. 7 år træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I med kagerullen kan finde og genfinde balancen i vand, og hvordan I som skattejægere kan dykke efter genstande og bringe dem ind til kanten. God jagt!

Download øvelserne her