Søg

Livreddertårn fra TrygFonden

Vil du gerne have større vandsikkerhed, hvor du bor? TrygFonden leverer livreddertårne til svømmehaller og strande over hele landet. Se, hvordan dit lokalområde kan få et livreddertårn.
Livreddertårn på stranden med mennesker og livredder omkring

Ansøg om et livreddertårn til stranden

Ønsker du et livreddertårn på din lokale strand, skal du kontakte din kommune.

Kommunen er ansvarlig for ansøgningen, som skal indeholde oplysninger om strandens behov for et livreddertårn. Når vi gennemgår ansøgningerne, prioriterer vi, hvor livredningsarbejdet kan gøre størst gavn for badegæsterne. Ansøgningen skal sendes på mail senest 1. oktober.

En ældre mand og et barn foran livreddertårn i svømmehallen

Ansøg om et livreddertårn til svømmehallen

Som svømmehal bidrager I i høj grad til at styrke danskernes vandkundskaber. Og I har måske allerede livredning på programmet – eller har lyst til at fokusere mere på det? Vi stiller 'Leg og Lær Livredning'-tårne til rådighed for svømmehaller over hele landet, som gør det sjovt og lærerigt at lære livredning.

Vi har lukket for ansøgninger i år, men åbner op for ansøgninger igen i 2025.

Praktiske detaljer om ansøgningen

Et livreddertårn til stranden

På strandene fungerer livreddertårnet som base for livredderne og indeholder alt det udstyr, de bruger i deres arbejde. Vi leverer tårnet og sørger for, at livredderne er uddannede til opgaven.

Kommunen som aktiv samarbejdespartner
Kommunen er en aktiv samarbejdspartner, når der bliver opstillet nye livreddertårne på stranden. Når vi opstiller nye livreddertårne, er det derfor altid med kommunen, vi indgår en samarbejdsaftale om livredningsarbejdet.

Indsend ansøgningen på mail

Vores ansøgningsproces foregår over mail. Send ansøgningen direkte til info@trygfonden.dk og ikke gennem TrygFondens almindelige ansøgningsformular.

Ansøgningen bør indeholde

Hvert år gennemgår vi alle ansøgninger fra kommunerne og prioriterer at levere tårne til de strande, som har størst behov for et livreddertårn med livreddere.

Derfor lægger vi vægt på, at ansøgningen indeholder så mange relevante oplysninger som muligt, der fortæller om strandens forhold og grundlag for, at der er behov for et livreddertårn.

Ansøgningsfrist og -svar

Ansøgningsfristen er 1. oktober, og I får svar senest 1. februar det følgende år.

Hvis kommunen får tildelt et livreddertårn

Når livreddertårnet er godkendt og sat op, er det kommunen, som sørger for overnatning i lokalområdet til livredderne i løbet af sæsonen (28. juni - 21. august).

Kommunen sørger også for opbevaring samt op- og nedtagning af livreddertårnet uden for sæson.

Et livreddertårn til svømmehallen

Livreddertårne i svømmehallerne

Det er også muligt at få et livreddertårn i svømmehallen. Til forskel fra stranden indeholder tårnet i svømmehallen udstyr, som både børn og voksne kan bruge til selv at lege og lære livredning.

Lige nu kan du finde livreddertårne i 60 svømmehaller over hele landet. I 2024 sætter vi endnu flere tårne op i landets svømmehaller, så du kan lege og lære livredning i 70 svømmehaller med vaskeægte livredderudstyr.

Ansøgningen bør indeholde

I ansøgningen lægger vi vægt på, at I tager jer godt af tårnet, sørger for at det bliver flittigt brugt, og at I aktiverer så mange svømmeglade gæster som muligt (gæster i offentlig åbningstid, skolesvømmeelever, klubsvømmere osv.).

Vi skeler også lidt til geografien for at kunne være så bredt repræsenteret i danske svømmehaller som muligt.

Har du spørgsmål?

Kontakt Andreas Mølholm på ans@trygfonden.dk, hvis du har spørgsmål til livreddertårne i svømmehallen eller ansøgningsprocessen.