Hvad er arbejdstiden som livredder? Hvad får jeg i løn? Hvor skal jeg bo, når jeg arbejder? Få svar på de mest almindelige spørgsmål til arbejdet som livredder.
Du skal:
- have udfyldt et ansøgningsskema
- være fyldt 18 år
- have kørekort til personbil (kategori B)
- have gode dansk- og engelskkundskaber
- have gennemført og bestået optagelsesprøven
- kunne arbejde i fem uger som livredder i vores strandsæson
Det er velanset, hvis du kan fremvise et certifikat med ansvar for vandsikkerhed, som du har bestået indenfor de sidste 24 måneder. Se listen med foreslåede certifikater, som vi godkender.
Det er en betingelse for ansættelse og dermed også for at deltage i uddannelsen, at du har en ren børneattest. Hvis du bliver tilbudt ansættelse, vil TrygFonden indhente din børneattest.
Man kan hvert år ansøge om at komme til optagelsesprøve i januar måned og derefter eventuelt blive livredder den kommende sommersæson. Ansøgningsperioden er fra den 1. oktober til den 15. december.
I din ansøgning er vi specielt interesseret i din motivation for at søge jobbet. Vi vil også gerne vide mere om eventuelle tidligere erfaringer.
Ved optagelsesprøven er det velanset, men ikke et krav, hvis du kan fremvise et certifikat med ansvar for vandsikkerhed. Se listen med foreslåede certifikater, som vi godkender.
Disciplinerne til optagelsesprøven skal bestås. Optagelsesprøven giver os også et indtryk af din personlighed. Læs mere om optagelsesprøven.
Sæsonen strækker sig over otte uger. Havnebadet i Aarhus og de to havnebade i København har dog differentierede åbningstider, hvilket vi oplyser om op til sæsonen.
Livreddertårnene åbner kl. 10.00 hver formiddag og lukker kl. 18.00 om aftenen. Det er din opgave at klargøre tårnet om formiddagen og at pakke udstyret sammen om aftenen.
Uanset om du skal passe et af vores rød-hvide livreddertårne sammen med en anden livredder, eller du bliver en del af et team på tre-fire livreddere, der bemander en af vores LivredderPatruljer, stiller vi overnatning til rådighed i forbindelse med arbejdet - dog ikke hvis du arbejder på havnebadene Islands Brygge eller Fisketorvet i København.
Du bliver indkvarteret i hytter, sommerhuse, campingvogne eller på vandrehjem. I bor typisk flere livreddere sammen.