Sådan vedligeholder du din redningskrans

Som fadder for en eller flere redningskranse fra TrygFonden er det dit ansvar at sørge for, at redningskransen er i god stand, så den kan være med til at redde liv, hvis uheldet er ude.

Når du efterser kransen, så bemærk

 • Kastelinen
  Er den flosset eller mør? Så skal den skiftes ud.
  Sidder den fast på kransen?
  Husk at lægge den tilbage i plastikbeholderen.

 • De fire gribehåndtag på ydersiden af redningskransen
  Er de alle intakte?

 • Kransen
  Er den intakt?
  Kan den flyde? Smid gerne kransen i vandet for at teste flydeevnen.

 • Ophængsbøjlen
  Er den intakt?
  Hænger kransen godt fast?

Mangler der redningskranse?

Redningskranse forsvinder - desværre. Det kan være naturen, der har været på spil eller mennesker, som har fjernet dem. Ser du en tom stolpe, så bestil gerne en erstatningskrans her. Kransen kan redde liv!

Mangler der instruktionslabel?

Redningskransen har en instruktionslabel på beholderen til kastelinen. Har du en krans, der mangler en label eller er falmet så skriv til Anne Kørbits: ako@trygfonden.dk. Husk at skrive din adresse.

Står redningskransen optimalt?

 • Kort afstand fra vandet til kransen
  Husk, at der ikke skal være langt til en krans, hvis uheldet er ude!

 • Tilgængelighed
  Kransen skal være nem at få fat i og ikke stå i fx en hybenrosebusk.

Vinder af fotokonkurrencen ”Mig og min redningskrans”

Claus Fabricius er vinder af fotokonkurrencen ”Mig og min redningskrans”. Claus er fadder til en redningskrans på Mårup Østerstrand på Samsø, hvilket han er på vegne af Grundejerforeningen Fredendal, hvor kransen giver en ekstra tryghed for sommerhusgæsterne.

Helen Witt fra TrygFonden Kystlivredning fortæller: ”Vi har mange grundejerforeninger i Danmark, der er faddere for vores redningskranse. Det er dejligt at vide, at der bliver passet godt på kransene, så de altid er funktionsdygtige, hvis der skulle bliver brug for, at de skal redde liv”.

Claus bliver præmieret med to store badehåndklæder med de 5 baderåd. Hermed er der et håndklæde til ham selv og hans bademakker, da det er vigtigt at være flere, når man nyder en frisk dukkert i bølgen blå.