Tag testen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Test din viden om skibsførerens ansvar og uddannelse.

 • Når du lader din datter sejle alene i en gummibåd, hvem har så ansvar for gummibåden?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Som fører af båden har din datter ansvaret for den. Alt, hvad der kan flyde og transportere personer på havet, har ifølge de internationale søvejsregler en fører, der er ansvarlig for skibets udrustning, for besætningens sikkerhed og for at sejle skibet.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Som fører af båden har din datter ansvaret for den. Alt, hvad der kan flyde og transportere personer på havet, har ifølge de internationale søvejsregler en fører, der er ansvarlig for skibets udrustning, for besætningens sikkerhed og for at sejle skibet.

 • Du påsejler en badende ud for en offentlig strand. Hvem har ansvaret?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Hvis du påsejler en badende er ansvaret dit. Som skibsfører er det din pligt at kende søens almindelige love – både de internationale og lokale vedtægter.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Hvis du påsejler en badende er ansvaret dit. Som skibsfører er det din pligt at kende søens almindelige love – både de internationale og lokale vedtægter.

 • Du har lejet en båd og mister masten, da en vantskrue knækker. Hvem har ansvaret?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Det er førerens (altså dit) ansvar, at skibet er vedligeholdt og udrustet forsvarligt i forhold til det farvand, der sejles i. Der skal desuden være tilstrækkelig besætning til at håndtere skibet under alle forhold.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Det er førerens (altså dit) ansvar, at skibet er vedligeholdt og udrustet forsvarligt i forhold til det farvand, der sejles i. Der skal desuden være tilstrækkelig besætning til at håndtere skibet under alle forhold.

 • Du sejler en båd på 3,8 m med en motor på 30 hk. Skal du have speedbådskørekort?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Førere af alle fartøjer, som er mindre end 4 m, og hvor fremdrivningseffekten er større end 18.4 kW ~ 25 hk, skal have et speedbådskørekort.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Førere af alle fartøjer, som er mindre end 4 m, og hvor fremdrivningseffekten er større end 18.4 kW ~ 25 hk, skal have et speedbådskørekort.

 • Er speedbådskørekort et krav?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du skal have speedbådskørekort, hvis din båd planer, og din motor har stor effekt i forhold til bådens længde. Som fører af planende fritidsfartøjer med særlig stor maskinkraft skal du tage en praktisk prøve og bestå for at få speedbådskørekortet.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du skal have speedbådskørekort, hvis din båd planer, og din motor har stor effekt i forhold til bådens længde. Som fører af planende fritidsfartøjer med særlig stor maskinkraft skal du tage en praktisk prøve og bestå for at få speedbådskørekortet.

 • Er det et krav, at du skal have bestået duelighedsprøven?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Duelighedsprøven er et tilbud. Som fører af et fritidsfartøj på under 15 m er der i Danmark ingen krav om særlig uddannelse eller eksamen. Duelighedsprøven er et tilbud, du efter eget skøn kan benytte dig af, hvis du vil kvalificere dig til søs.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Duelighedsprøven er et tilbud. Som fører af et fritidsfartøj på under 15 m er der i Danmark ingen krav om særlig uddannelse eller eksamen. Duelighedsprøven er et tilbud, du efter eget skøn kan benytte dig af, hvis du vil kvalificere dig til søs.

 • Hvornår skal du have kanalbevis?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Kanalbeviset er et tilbud, hvis du fx skal sejle ned gennem Vesteuropa. Sejler du en båd på 15 meter eller derover, er det et krav. Ifølge dansk lovgivning er der ingen krav om særlig uddannelse og eksamen for at sejle på Danmarks indre vandveje og kanaler.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Kanalbeviset er et tilbud, hvis du fx skal sejle ned gennem Vesteuropa. Sejler du en båd på 15 meter eller derover, er det et krav. Ifølge dansk lovgivning er der ingen krav om særlig uddannelse og eksamen for at sejle på Danmarks indre vandveje og kanaler.

 • Skal du til prøve for at få et duelighedsbevis?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du skal til en teoretisk og praktisk prøve for at få et duelighedsbevis.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du skal til en teoretisk og praktisk prøve for at få et duelighedsbevis.

 • Skal du have anden uddannelse for at få et kanalbevis?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du skal enten have et duelighedsbevis eller en yachtskipper III for at få et kanalbevis. Du kan bl.a. gennem Dansk Sejlunion aflægge en prøve og få et kanalbevis som supplement til duelighedsprøven, yachtskipper III el.lign. uddannelser.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du skal enten have et duelighedsbevis eller en yachtskipper III for at få et kanalbevis. Du kan bl.a. gennem Dansk Sejlunion aflægge en prøve og få et kanalbevis som supplement til duelighedsprøven, yachtskipper III el.lign. uddannelser.

 • Kræver det bevis at sejle en vandscooter?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Det kræver sejlerbevis at sejle en vandscooter.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Det kræver sejlerbevis at sejle en vandscooter.

 • Hvilken grænse for alkohol gælder der for speedbådsførere?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Alkoholgrænsen for speedbådsførere er 0,5 ‰.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Alkoholgrænsen for speedbådsførere er 0,5 ‰.

 • 0 ud af 0