Skolestart: Skal den første udflugt gå til livreddertårnet?

De fleste skolebørn er tilbage i klasseværelserne, men TrygFondens kystlivreddere er på vagt på de danske strande lidt endnu. Derfor opfordrer livredderne skoler og institutioner til at komme forbi og få en snak – særligt vinden skal man være opmærksom på.

Den seneste måned har budt på flere alvorlige hændelser på de danske strande. Det er især vinden, der har overrasket badegæster, ført dem væk fra land eller gjort badeforholdene risikable – og nogle steder direkte farlige. Desværre har der også været flere drukneulykker ved den jyske vestkyst.

Det får nu livredderne til at invitere skoleelever og andre institutioner til at komme forbi og få en snak om naturens kræfter, og hvordan de påvirker badeforholdene ved de danske kyster.

Besøger man en strand med et af vores livreddertårne, er man hjertelig velkommen til at komme forbi og tale med livredderne

”Noget af det, der gør Danmark unik, er, at vi alle bor tæt på kysten. Men netop derfor er der også behov for, at vi ikke bare er begejstrede for vand, men også har respekt for det. Hvis skoler og institutioner planlægger en ekskursion til kysten i den kommende tid, så opfordrer vi til, at man tager en snak om vindens betydning, når vi bruger vandet. Og besøger man en strand med et af vores livreddertårne, er man hjertelig velkommen til at komme forbi og tale med livredderne – det er alle andre selvfølgelig også,” siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne er til stede på de danske strande frem til og med onsdag den 16. august, mens de i havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge i København samt havnebadet Aarhus Ø fortsætter frem til og med 31. august.

Find et livreddertårn i nærheden af dig

 

Aktioner i uge 31, hvor det vurderes, at personer var i livsfare:

I uge 31 gennemførte livredderne 5.864 indsatser, hvoraf de 3 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 99 almindelige førstehjælpsaktioner, 226 forebyggende aktioner og 5.536 oplysende aktioner.

Lørdag den 5. august, Hvide Sande Sydstrand
Livredderne spotter en kvinde på et boogieboard, der vinker mod tårnet. Kvinden befinder sig cirka 50 meter syd for livreddernes primære zone og driver længere ud i et revlehul. Den ene livredder tager sit board og bliver af sine to livredderkolleger hurtigt guidet ud til kvinden. Da livredderen når frem, er kvinden ikke i panik, men hun har svært ved at svømme til land. Hun holder derfor fast om boardet, og livredderen padler dem begge sammen til land.

Onsdag den 2. august, Rindby Strand
Et tysk par kommer kørende i høj fart op til livreddertårnet og fortæller, at en kitesurfer har brug for hjælp cirka to km længere nede af stranden. To af livredderne tager straks afsted for at hjælpe den nødstedte, mens den tredje livredder bliver tilbage og holder overvågningen på stranden. Kitesurferen ligger 50-75 meter ude i vandet og rækker straks en arm i vejret, da han ser livredderne inde på stranden. Livredderne sejler ud i båden til kitesurferen, hvor den ene livredder hopper i vandet, da kitesurferen er tydeligt afkræftet, men stadig fæstnet til selve kiten. Manden bliver hjulpet ind til land og er meget taknemmelig for hjælpen.

På vej tilbage bliver livredderne stoppet cirka en km fra tårnet, da nogle badegæster har observeret noget 2-300 meter ude i vandet. Livredderne sejler ud for at se, hvad det er, og det viser sig at være kitesurferens board, der er drevet væk. Livredderne tager boardet med ind til land og returnerer det til den nu endnu mere taknemmelige kitesurfer.

Tirsdag den 1. august, Hvide Sande Sydstrand
Livredderne observerer to surfere cirka 200 meter ude. De to surfere er uden fremdrift, men også uden panik, så livredderne vurderer, at surferne ligger og soler i det gode vejr. Kort efter bliver livredderne kontaktet af en strandgæst, der er blevet bidt af en hund. Mens kvinden med hundebid bliver behandlet, driver de to surfere længere ud, så den ene livredder tager båden og sejler ud til dem. Surferne er blevet trætte og kan ikke padle længere, så livredderen tager begge surfere og deres boards med ind til land.