Hedebølge lokker folk til stranden – men pas på tordenvejret

Det er varmt i hele landet, og det trækker folk til strandene for at blive kølet af i bølgerne. Denne uge byder på høje temperaturer, men også voldsomt vejr, så livredderne opfordrer til at holde øje med vejrudsigten.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning havde travlt i sidste uge – mere travlt end normalt på dette tidspunkt, hvor skolernes sommerferie er slut, og mange er tilbage på arbejdet.

Livredderne forventer også travlhed i de kommende dage, hvor hedebølgen fortsat har sit tag i Danmark, men meteorologerne forudser samtidig tordenbyger, og det får livredderne til at komme med en advarsel:

Hører du tordenbulder, når du er i vandet, bør du straks søge op på land og allerhelst indendørs

"Hedebølgen har fået mange til strandene, og det forventer vi fortsætter resten af denne uge. Der er dog udsigt til voldsomt vejr bl.a. med skybrud nogle steder i landet. Det er ikke farligt at bade i skybrud, men hører du tordenbulder, når du er i vandet, bør du straks søge op på land og allerhelst indendørs. Bliver du ramt af et lyn, eller slår lynet ned tæt på dig, kan du blive slået bevidstløs, og så er det en meget farlig situation at opholde sig i vand," siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

4 gode råd, hvis det begynder at tordne på badeturen

  • Bad aldrig i tordenvejr.
  • Søg ikke ly under træer, specielt ikke et enkeltstående træ.
  • Rør ikke elektrisk ledende genstande, fx hegn, rækværk og apparater forbundet til el- og telefonnet og undgå helst unødig brug af mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr.
  • En bil med lukkede døre og vinduer er et godt sted at søge ly. Søg om muligt indendørs.

De fem baderåd

Forebyg ulykker ved at følge de 5 baderåd, udviklet af TrygFonden og Dansk Svømmeunion

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne
Lær baderådene at kende