Efter måneders svømmepause: Gør dit barn tryg i vandet

Efter den seneste tids nedlukning af svømmeundervisningen i skoler og svømmeklubber, kan børn have brug for at opfriske deres færdigheder i vand. Vi har udviklet en række øvelser og vandlege, som børn kan kaste sig over på stranden og i svømmehallen.

Under corona har mange børn holdt pause fra svømmeundervisningen og leg i svømmehallerne, og de kan have brug for langsomt at blive vænnet til at være i vandet igen. I TrygFonden Kystlivredning har vi derfor udviklet vandøvelser til inspiration for forældrene – både af hensyn til børnenes tryghed, men også i forhold til deres sikkerhed.

Der kan være brug for at vænne børnene til at være i vandet igen og til at genopfriske svømme- og vandfærdighederne

”I år har vi et nyt tiltag særligt målrettet børnefamilierne, hvor der kan være brug for at vænne børnene til at være i vandet igen og til at genopfriske svømme- og vandfærdighederne. Øvelserne kan bruges både i svømmehallen og på stranden til at blive fortrolig med vandet, og man kan bl.a. øve sig i at have hovedet under vand, flyde og dykke. Vi håber, at de forskellige øvelser vil være sjove for både børnene og deres forældre, og at de samtidig vil hjælpe børnene til at få en god sommer med en masse badeture,” siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Øvelserne er tilpasset børn i alderen ca. 3-12 år og produceret som korte videoer, der viser, hvordan de enkelte øvelser skal udføres.

”Når man er tryg i vand, så følger muligheden for en lang række sjove vandaktiviteter med. Vi anbefaler altid, at man bader sammen med sine børn, og med øvelserne er der mulighed for at lege samtidig med, at man kan rykke børnenes grænser og gøre dem mere modige i vandet. Leg i vand og vandtilvænning er det første trin til at lære børn at svømme, og man kan begynde allerede, fra børnene er tre år gamle, med at bruge øvelserne,” siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.