Opfordring fra livredderne: Hold altid øje med børnene på stranden

Projektansvarlig

Projektansvarlig

Programchef René Højer er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

René Højer 45 26 08 08

Der har været ekstra travlt på strandene i de seneste dage, hvor livredderne bl.a. har brugt tid på at lede efter forsvundne børn. Heldigvis blev alle fundet i god behold, men det er vigtig at holde godt øje med børnene hele tiden, lyder det fra livredderne, da børnene let bliver væk på strandene, når der er mange mennesker.

Livredderne har sjældent set så mange mennesker på strandene som i de seneste dage, og de mange mennesker betød, at flere børn og forældre blev væk fra hinanden, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Hold altid øje med børnene, når I er på stranden.
"Det er altid en alvorlig situation, når forældre mister deres børn af syne på en strand, da der er mulighed for, at børnene er gået ud i vandet på egen hånd. I de seneste dage har livredderne hjulpet med at finde børn på strandene, og heldigvis blev alle børn og forældre genforenet i god behold," fortæller Anders Myrhøj, som samtidig sender en alvorlig opfordring til forældrene.

"Hold altid øje med børnene, når I er på stranden. Læg avisen og mobilen væk, så du hele tiden har opmærksomheden på børnene. Selvom de leger godt i vandkanten, får de måske pludselig øje på noget, og så kan de finde på at gå væk. Det samme gælder, når børnene er i vandet. Gå med dem, så du ved, hvor de er og hurtigt kan træde til, hvis de fx overraskes af en stor bølge og mister balancen, så de kommer under vandet," siger Ander Myrhøj.

Sidste chance for en dukkert med livredderne

Rådet om at holde godt øje med børnene og bade sammen med dem bliver ikke mindre aktuelt af, at livredderne onsdag den 19. august takker af for i år. 

Rådet om at holde godt øje med børnene og bade sammen med dem bliver ikke mindre aktuelt af, at livredderne onsdag den 19. august takker af for i år. 
"Vi kunne ikke ønske os et bedre strandvejr i den kommende uge, og vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at få en sidste dukkert på strandene, hvor livredderne holder øje. Gennem sæsonen har livredderne talt med rigtig mange badegæster, og vi håber, at det har været med til at gøre folk endnu mere opmærksomme på, hvad man skal være påpasselig med, når man bader," siger René Højer, programchef i TrygFonden.

 

Gå aldrig alene i vandet

Børnene er tilbage i skolerne, og for mange er hverdagen igen begyndt på arbejdet. Det betyder også, at der kommer færre mennesker på strandene, selvom det gode vejr fortsætter. For dem, der gerne vil bade, efter livredderne har lukket tårnene, lyder opfordringen fra TrygFonden Kystlivredning, at man aldrig bader alene.

"Vores bedste råd til dem er at sætte sig ind i forholdene på stranden, før de går i vandet. Vi anbefaler også, at man altid bader flere sammen, så man kan hjælpe hinanden. Selvom man er en god svømmer eller har et godt helbred, kan man komme i problemer, fx hvis der er stærk strøm, eller hvis man får et ildebefindende," siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Livreddertårnene lukker på strandene onsdag den 19. august kl. 18. I havnebadene på Islands Brygge og Fisketorvet i København samt i Aarhus Ø Havnebad er livredderne på vagt frem til den 30. august.

 

Aktionstal for uge 32

I uge 32 (3. august – 9. august) gennemførte livredderne 11.852 indsatser, hvoraf de 5 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 402 almindelige førstehjælpsaktioner, 725 forebyggende aktioner og 10.720 oplysende indsatser.

De fem røde aktioner:

Bellevue Strand, 8. august 
Livredderne ser en ung kvinde 50-100 meter ude i vandet, som signalerer, at hun har brug for hjælp. En af livredderne padler ud på et board, og da han når frem, befinder kvinden sig sammen med sin veninde, der er bevidstløs med vejrtrækning. Livredderen bringer den bevidstløse kvinde ind til land, og en ambulance tilkaldes. Veninden fortæller, at hun har haft et astmaanfald og hyperventilerede. Kvinden har en svag vejrtrækning. Ambulancen ankommer og overtager behandlingen, og kvinden kommer til bevidsthed. 

Tversted Strand, 8. august
Livredderne kontaktes af to badegæster, som fortæller, at deres 80-årige far har slugt en del vand og ligger i vandkanten med vejrtrækningsbesvær 150 m nord for livreddertårnet. Da livredderne når frem til manden, har han vejrtrækningsproblemer og er påvirket på bevidstheden. Livredderne alarmerer og giver manden ilt. To badegæster, som er ambulanceassistenter, kommer over og hjælper til. Ambulancen ankommer og kører manden på hospitalet.

Saksild strand, 8. august
Livredderne alarmeres af en badegæst, da en kvinde i 30’erne, som ligger på stranden, klager over brystsmerter. Livredderne undersøger kvinden og slår alarm. Ambulancen ankommer og tager kvinden med til hospitalet til yderligere observation.

Islands Brygge Havnebad, 7. august
Livredderne kontaktes af to badegæster, som gør opmærksom på en båd ude i havnen. Der befinder sig flere personer i båden, men den ene er tilsyneladende bevidstløs. Livredderne guider båden ind til land. Livredderne konstaterer, at den ca. 50-årige mand er bevidstløs med vejrtrækning. Livredderne får manden ud af båden, og han kommer til bevidsthed. Manden har hurtig vejrtrækning, og livredderne giver ham ilt. Livredderne undersøger manden for tegn på stroke. Da ambulancen ankommer, mistænker ambulanceredderne også stroke og kører manden på hospitalet.

Tversted Strand, 6. august
Livredderne tilkaldes som hjerteløbere til et hjertestop i et sommerhus. 

 

Find livreddere på kortet

Skal du have sand mellem tæerne i løbet af sommeren? Så er det en god idé at vælge en strand med livreddere. Se på kortet, hvor livredderne holder øje. Du kan også se tårnenes åbningstider og strandenes redningsnumre.

Se kortet