SejlSikkert Alarm-appen skal forbedre sikkerheden til søs

Fra i dag kan du gratis downloade den helt nye SejlSikkert Alarm app, så du kan slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen.

SejlSikkert Alarm-appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares tid på unødig eftersøgning. Appen, som er en ekstra sikkerhed til dig, der bruger mobilen som livline til land, fås både til iOS og til Android

Ud over den hurtige adgang til at tilkalde hjælp, kan appen også sættes til at tracke din sejlrute, fx hvert femte minut, så man kan spore din færden, hvis der skal sættes en eftersøgning i gang. Sidst men ikke mindst kan du lave en sejlplan med et tidspunkt for din forventede tilbagevenden til land, og hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, modtager dine pårørende en sms, som de kan reagere på og slå alarm, hvis de ikke kan få kontakt til dig. 

"Vi har set frem til endelig at kunne lancere appen til sejlere, fritidsfiskere og alle andre, som bruger vandet. Der er mange, som ikke har særligt udstyr til nødopkald, men benytter mobilen som eneste livline til land, og for dem er det en markant opgradering af sikkerheden, at appen automatisk sender informationer om position til redningsmandskabet og giver mulighed for, at de pårørende på land kan følge turen. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil downloade appen, så den er klar på mobilen, hvis der skulle blive brug for den. Appen er et supplement til de øvrige kommunikationsmidler som fx VHF, PLB’ere – ikke en erstatning," fortæller Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd, der sammen med TrygFonden står bag SejlSikkert Alarm appen.

Appen er en markant opgradering af sikkerheden

App, redningsvest og pangfarver
SejlSikkert Alarm-appen skal være med til at forbedre sikkerheden til søs.

"Vi oplever desværre hvert år, at personer mister livet i vandet, fordi de ikke bliver fundet i tide, men med appen øger du chancen for hurtigere hjælp og kortere tid i det kolde vand. Appen kan naturligvis ikke stå alene, så en redningsvest med lys samt pangfarvet tøj er stadig vigtigt for, at redningsmandskabet nemmere kan få øje på dig i det mørke vand," siger René Højer, programchef i TrygFonden.

 

Appen er gratis og tilgængelig i App Store og Google Play. Du skal blot søge efter "SejlSikkert Alarm" i hhv. Apple App Store på iPhone og Google Play Store på Android.

Med SejlSikkert Alarm appen kan du:
Registrere din båd med foto og kendetegn
Tilknytte et antal nødkontaktpersoner fra din mobils adressebog
Slå alarm med en enkelt klik på mobilen
Tracke din rute, så redningsmandskabet kan spore din færden
Oprette en sejlplan med rute og ankomsttidspunkt
Sørge for, at dine pårørende får besked, hvis du ikke melder i appen, at din tur er godt afsluttet.

Spot image

Download SejlSikkert Alarm-app'en

Med SejlSikkert Alarm app'en kan du slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares tid på unødig eftersøgning.

Med appen kan du dele din sejlrute med op til seks af dine venner. Hvis I fx alle er på tur og skal mødes i en havn i hver jeres båd, så kan I tracke hinanden og se, hvem der ankommer hvornår.

Download SejlSikkert Alarm til iPhone i Apple App Store

Download SejlSikkert Alarm til Android i Google Play Store