Nu er det sidste uge med livreddere på strandene

Onsdag den 21. august lukker TrygFondens livreddertårne på strandene for sidste gang i denne sæson. Det er derfor ved at være sidste chance for at tage en dukkert under opsyn af livredderne.

Skolebørnene er rykket ind i klasseværelserne, og mange er vendt tilbage til arbejdet efter sommerferien. Det betyder, at der er langt færre mennesker på strandene, og derfor takker livredderne snart af for badesæsonen 2019.

Man kan stadig nå at tage en svømmetur under opsyn af livredderne i den kommende uge, og det håber vi, at mange vil gøre

"Vi kan tydeligt se, at antallet af strandgæster falder markant, når skolerne begynder efter sommerferien, og det har vi indrettet vores sæson efter. Men man kan stadig nå at tage en svømmetur under opsyn af livredderne i den kommende uge, og det håber vi, at mange vil gøre. Børnehaver og skoleklasser er også velkomne til at komme en tur ned på stranden, så fortæller livredderne gerne om de fem baderåd og om, hvordan man passer på sig selv og hinanden på stranden," siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Forhåbentligt fortsætter det lune vejr, så badeglade børn og voksne i de kommende uger kan forlænge sommeren med flere badeture. Hopper man i vandet, opfordrer TrygFonden Kystlivredning til at huske på de fem baderåd.

"Generelt oplever vi, at folk passer godt på, når de bader. Livredderne har igennem sommeren mødt rigtig mange mennesker på strandene og talt med dem om badesikkerhed og de forholdsregler, man bør tage, inden man går i vandet. Vi håber, at baderådene om bl.a. aldrig at bade alene og at være opmærksom på strømforholdene har klædt danskerne godt på til at bade, når livredderne ikke længere holder øje," siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Aktioner i uge 32

I uge 32 gennemførte TrygFondens kystlivreddere i alt 112 førstehjælpsindsatser, 365 forebyggende indsatser og 4.758 oplysende indsatser. Der var i ugens løb ingen livreddende aktioner.

Livredderne vil fortsat være til stede i Aarhus Ø Havnebad frem til 31. august samt i havnebadene ved Islands Brygge og Fisketorvet i København indtil 15. september.

Find livreddere på kortet

Skal du have sand mellem tæerne i løbet af sommeren? Så er det en god idé at vælge en strand med livreddere. Se på kortet, hvor livredderne holder øje. Du kan også se tårnenes åbningstider og strandenes redningsnumre.

Se kortet