Livredderne er klar til sommervejret: Testes af hemmelige badegæster

Juli har budt på blandet vejr, og der har ikke været travlt for livredderne på de danske strande. Når der er langt mellem badegæsterne, bruger livredderne i TrygFonden Kystlivredning tiden på at træne deres færdigheder, så de klar, når solen igen kigger frem.

Jobbet som livredder kræver et stort overblik og evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og derfor er det vigtigt, at livredderne er i både fysisk og psykisk topform.

"Det er sjovest at være livredder, når strandene er fyldt af badegæster, men livredderne keder sig bestemt ikke, når der er stille dage. Her bruger livredderne blandt andet tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op af vandet," siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, og forsætter:

Når der ikke er så travlt på strandene, er det ekstra vigtigt, at livredderne får mulighed for at holde deres færdigheder ved lige

"Når der ikke er så travlt på strandene, er det ekstra vigtigt, at livredderne får mulighed for at holde deres færdigheder ved lige. Derfor bliver livredderne trænet i simulerede redningsaktioner, når de mindst venter det. Vores testpatrulje giver sig ud for at være almindelige badegæster, der kommer i vanskeligheder. På den måde får livredderne testet deres færdigheder i realistiske situationer og under bevågenhed fra badegæsterne, mens en instruktør overtager overvågningen af de badende," siger Michael Iwersen.

TrygFonden Kystlivrednings testpatrulje kommer hele sæsonen på uanmeldt besøg på ca. 20 strande og havnebade om ugen.

Prøv kræfter med arbejdet som livredder

Hele sommeren kan børn og deres forældre komme i praktik som livredder, når TrygFonden Kystlivrednings LivredderPatrulje turnerer rundt i landet og demonstrerer badesikkerhed, livredning og førstehjælp. Kystlivredderne demonstrerer bl.a. deres udstyr og viser, hvordan man bjærger en nødstedt og giver hjertelungeredning.

"Vi får mange spørgsmål fra både børn og voksne om, hvad det vil sige at være livredder, og LivredderPatruljen giver mulighed for, at børn og deres forældre kan prøve kræfter med forskellige livredderdiscipliner i vand og på land," siger Michael Iwersen.

Se her, hvor du kan møde LivredderPatruljen.

Aktionstal for uge 28

I uge 28 gennemførte livredderne 9.276 indsatser. Heriblandt var der ingen livreddende aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare, 229 førstehjælpsaktioner, 431 forebyggende aktioner og 8.616 oplysende indsatser. Aktionstallene for de enkelte strande og havnebade kan ses nedenfor.

Find livreddere på kortet

Skal du have sand mellem tæerne i løbet af sommeren? Så er det en god idé at vælge en strand med livreddere. Se på kortet, hvor livredderne holder øje. Du kan også se tårnenes åbningstider og strandenes redningsnumre.

Se kortet