Hjælp dit barn til at blive svømmeklar

Ny web-app giver inspiration til sjove øvelser og lege i vandet.

Mere end hvert andet barn kan ikke svømme, men der er hjælp at hente, hvis du som forældre gerne vil gøre dit barn fortrolig med vandet. Web-appen ’Leg med Blop’ giver forældre til små børn en række simple og sjove øvelser, som kan hjælpe børn til at blive trygge i vandet. 

"Vi har udviklet ’Leg med Blop’ for at give forældre nogle konkrete øvelser og lege, som de kan lege med deres børn i svømmehallen, ved poolen eller på stranden. Appen henvender sig primært til børn i alderen to-fem år, men vi anbefaler, at man starter til babysvømning eller med vandlege i badekarret, allerede fra barnet er to måneder. For jo tidligere, barnet begynder, jo bedre forudsætning har barnet for at blive en sikker svømmer," siger Patrick Lilius, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion. 

Det er dog aldrig for sent at begynde, så hvis man har et ældre barn, som ikke kan svømme, er det bare om at komme i gang. Her kan appen også bruges, så skal øvelserne bare justeres lidt. 

"Nøglen til at lære at svømme er tryghed og leg, og hvis man giver sine børn nogle gode og sjove oplevelser med vand, er det nemmere for barnet at lære at svømme. Når først man er fortrolig med vandet og ikke skal kæmpe med vejrtrækningen og for at holde sig oppe, så er man over halvvejs - i hvert fald mentalt," siger Patrick Lilius.

Alle skal lære at svømme 
I Danmark er der aldrig langt til havet, og vi er omgivet af søer, åer og vandhuller. Derfor er der al mulig grund til at lære at svømme – både som barn og voksen. 

Nøglen til at lære at svømme er tryghed og leg

"Der er 7.500 kilometer kyst i Danmark, og hvert år omkommer mennesker i drukneulykker ligesom tusindvis oplever at være tæt på at drukne. Derfor burde det at kunne svømme være en færdighed på linje med at gå, cykle eller begå sig i trafikken. Som forældre er vi et forbillede for vores børn, så hvis vi selv er trygge ved vandet og kan svømme, så har vi også bedre forudsætninger for at gøre vores børn fortrolige med vand, siger René Højer," programchef i TrygFonden og forsætter: 

"Når man er med sine børn i vandet, er det vigtigt, at man er nærværende og husker baderådet om aldrig at slippe barnet af syne. Så sikrer man, at mødet med vandet bliver en god og tryg oplevelse for de små."

 

Sådan kommer du i gang med ’Leg med Blop

Gå ind på hjemmesiden legmedblop.dk via din smartphone og gem web-appen i dine bogmærker eller på din hjemmeskærm. Log ind via appen i dit personlige brugerunivers, hvor du kan oprette dine børn og følge deres udvikling i at blive fortrolige med vandet.