Sidste uge med livreddere på strandene

Skolernes sommerferie er ved at være slut, og det betyder, at det er tid for TrygFonden Kystlivredning til at takke af for badesæsonen. Sidste chance for at hoppe i vandet på en strand med livreddere er onsdag den 16. august.

Snart pakker livredderne grejet sammen og lukker livreddertårnene på strandene. Det ser ud til, at den sidste uge med livredderne giver gode chancer for sol, og derfor er det med at benytte muligheden for at bade, mens livredderne holder øje.

 Når skolernes sommerferie slutter, kommer der markant færre mennesker på strandene

"Når skolernes sommerferie slutter, kommer der markant færre mennesker på strandene, og derfor er det en naturlig afslutning på livreddersæsonen. Vi håber, at den kommende uge giver de badeglade gode muligheder for at få en dukkert," siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

En surfer reddet i land

Sommeren i år er i høj grad en surfer-sommer, der byder på god vind stort set hver dag. Det betyder også redningsaktioner, hvor surfere er kommet i problemer, senest måtte en surfer reddes i land ved Vallensbæk Strand i weekenden.

Livredderne er ved havnebadene ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge i København frem til den 30. september
"De gunstige vindforhold tiltrækker rigtig mange surfere til kysterne. Vi ser ofte, at de kommer alt for langt ud fra kysten, og særligt når de er alene på vandet, løber de en rigtig stor risiko. De surfere, vi redder i land, er utrolig chokerede over, at de pludselig er havnet i en så kritisk situation. Derfor kan vi ikke opfordre nok til, at man tænker sig om, holder sig tæt ved land og tager en makker med på vandet, så man kan hjælpe hinanden. Det er også godt at have en vandtæt mobil med, så du kan tilkalde hjælp, og fortæl altid dine nærmeste, at du tager på vandet, så de holder øje med, at du kommer tilbage på land," siger Anders Myrhøj.

To livreddende aktioner i uge 31
I uge 31 gennemførte TrygFondens kystlivreddere i alt 6.230 indsatser. Heriblandt var der 2 livreddende aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare, 109 førstehjælpsaktioner, 339 forebyggende aktioner og 5.780 oplysende indsatser.

Vallensbæk Strand:
Livredderne på Vallensbæk Strand spotter med kikkert en surfer omkring 1 km fra kysten, der signalerer, at han har brug for hjælp. Livredderne beder om assistance fra livredderne fra Brøndby Strand, som sejler til Vallensbæk og guides ud til surferen af livredderne på land. En cirka 50-årig surfer har knækket bommen og kan derfor ikke styre eller holde højde. Surferen sejles ind til land. Fralandsvinden gjorde, at situationen var livstruende, da surferen ikke havde mulighed for at komme tilbage på land ved egen hjælp. 

Blokhus Strand:
En person henvender sig til livredderne på Blokhus Strand for at få hjælp i et sommerhus omkring 200 m fra livreddertårnet. En 66-årig mand har fået hjertestop, og livredderne løber afsted, begynder genoplivning og giver stød med en hjertestarter. Ambulance og akutlægehelikopteren tilkaldes, og manden flyves til hospitalet.