Lær om sikkerhed til søs

Projektansvarlig

Projektansvarlig

Programchef René Højer er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

René Højer 45 26 08 08

Kom og vær med, når SejlSikkert besøger Aarøsund Havn, Kalkbrænderihavnen på Østerbro og Korsør Havn den 27. august. Her kan du bl.a. få gode råd om sikker sejlads samt få demonstreret, hvordan man klarer en krisesituation til søs.

Der er lagt op til en spændende og lærerig dag for hele familien, når SejlSikkert, der er et samarbejde mellem Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden, kigger forbi Aarøsund Havn, Kalkbrænderihavnen og Korsør Havn den 27. august. Her vil SejlSikkert-instruktører give en demonstration i sikker sejlads samt håndtering af krisesituationer til søs. 

Alle er velkomne til at kigge forbi, uanset om man er en rutineret sejler, eller man er helt ny på havnen
"Vi håber, at der er mange, der har lyst til at bruge en lørdag på havnen til at lære, hvordan man sikrer, at sikkerheden er i top, når man drager til søs. Alle er velkomne til at kigge forbi, uanset om man er en rutineret sejler, eller man er helt ny på havnen", fortæller Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd. 


Få gode sejlvaner 

Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden, der står bag SejlSikkert-indsatsen, vil sammen fremme sikkerhedskulturen blandt sejlere og fiskere på vandet i Danmark. Formålet er at nedbringe antallet af drukneulykker og alvorlige hændelser, og at det skal blive en selvfølge, at der er styr på sikkerheden til søs. 

"De fleste ulykker på havet skyldes som oftest småfejl og manglende brug af redningsvest. Ulykker som kunne være undgået. Derfor arbejder vi for at udbrede budskabet om sikker sejlads. Med vores sikkerhedsdemonstrationer på Aarøsund Havn, Kalkbrænderihavnen og Korsør Havn håber vi at sætte fokus på, hvor vigtigt det fx er at lære at sejle og altid at bruge redningsvesten", fortæller Sten Emborg,  specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd. 

De bidrager til at sætte sikkerhed på dagsordenen
Som en del af SejlSikkert-indsatsen har Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden rekrutteret et netværk af 200 frivillige SejlSikkert-ambassadører, der er tilknyttet en lokal havn eller sejlklub, hvor de bidrager til at sætte sikkerhed på dagsordenen. Desuden er der blevet uddannet 20 SejlSikkert-instruktører til at holde foredrag og demonstrere sikkerhed i de danske havne. De instruktører, der står for sikkerhedsdemonstrationerne den 27. august, er alle en af del af instruktørkorpset. 

 

 

Sikkerhedsdemonstrationer den 27. august 2016

  • Aarøsund Havn: Kl. 10-13, som en del af Lillebælt Vandsport. Læs mere om arrangementet på deres Facebookevent
  • Kalkbrænderihavnen på Østerbro: Kl. 11 ved Sejlklubben Københavns klubhus, som en del af Kulturhavn Festival. Læs mere om Kulturhavn.
  • Korsør Havn: Kl. 10-17 ved Søfartsstyrelsens bøjeskib Poul Løvenørn, som en del af de Maritime Kulturdage. Læs mere om Maritime Kulturdage.   
     

De 5 sejlråd

1. Lær at sejle

2. Hold dit grej i orden

3. Planlæg din tur

4. Hav en livline til land

5. Brug vesten

Læs om de fem sejlråd