Vandtilvænning for børn

Børn bliver venner med vand, når de oplever på egen krop, at det både er sikkert og sjovt at bade. Når de pjasker og leger, bliver de automatisk mere komfortable i vand. Derfor har vi udviklet en række lege og øvelser i vandtilvænning.

Når vi udfordrer os selv og prøver noget nyt, bliver vi mere fortrolige med det våde element. Vi har udviklet nogle vandlege, der inspirerer børn og voksne til at dyrke badeglæden i trygge rammer. Børn kan lege med, fra de er ca. 3 år. Se filmene, og udskriv et overblik over øvelserne nedenfor.

Film 1: Vandtilvænning 3-5 år 

I denne film kan du og børn helt ned til 3 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning, elementskifte fra vand til land og bevægelser i vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, boblebad, ubåd og piskeris. God fornøjelse!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 4 øvelser:
Vandraketten 
Boblebadet 
Ubåden
Piskeriset

Film 2: Vandtilvænning 5-8 år 

I denne film kan du og børn fra ca. 5 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, tangloppe og skattejæger. Kan I mon både slå kolbøtter og lave 8-taller? God fornøjelse!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 6 øvelser:
Vandraketten 
Tangloppen
Kolbøtten 
Tunnelen
8-tallet
Skattejægeren

Film 3: Vandtilvænning 7-12 år 

I denne film kan du og børn fra ca. 7 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I med kagerullen kan finde og genfinde balancen i vand, og hvordan I som skattejægere kan dykke efter genstande og bringe dem ind til kanten. God jagt!
 
Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 2 øvelser:
Kagerullen
Skattejægeren 

Red dig selv og andre