Sådan vænner du de yngste til vand

TrygFonden og Dansk Svømmeunion har udviklet materiale, der kan hjælpe forældre og undervisere med at vænne de yngste børn til vand. Vandtilvænning er første skridt på vejen mod at lære at svømme og ultimativt være i stand til at redde sig selv og andre.

Mange børn elsker at spæne ud i havet på en varm sommerdag eller lave en bombe fra poolens bassinkant. Men før man kan få sjove og spændende oplevelser på stranden og i svømmehallen, skal man først vænne sig til at være og begå sig i vand.

Men hvordan bør du egentlig gribe det an, hvis du som forælder eller underviser skal lære de yngste at være tilpas i det våde element?

Sammen med Dansk Svømmeunion har TrygFonden skabt Leg med Blop, der med 64 forskellige øvelser kan hjælpe dig i gang med at vænne småbørnene til vand.

Sådan fungerer Leg med Blop:

Leg med Blop er designet som en web-applikation til smartphones med videoer og beskrivelser af 64 vandtilvænningsøvelser målrettet aldersgruppen 2-5 år.

Når du klikker ind på legmedblop.dk, har du mulighed for at oprette en bruger. Hvis du gør det, kan du løbende logge ind og følge dit barns udvikling.

Hvis du vælger ikke at logge ind, kan du stadig se og læse om øvelserne.