Børn elsker strandture. Der er masser af plads, og sand og vand udgør en herlig legeplads. Men det er vigtigt at passe på og holde øje med børnene - hele tiden.

Store bølger og børn, der ikke kan svømme, er en dårlig kombination. Men selv børn, der er dygtige svømmere, kan hurtigt komme i problemer. Alt for ofte sker ulykkerne på grund af manglende opsyn fra en voksen.

Børn drukner stille

Når et barn drukner, sker det som regel hurtigt, pludseligt og i stilhed. Et barn hverken råber eller plasker, når det kommer i vanskeligheder. Det forsvinder bare. Derfor er det afgørende at holde øje med både små og større badende børn.

Det er dit ansvar som forælder aldrig at slippe dit barn af syne
Tal med dit barn om, at vi skal passe lige så godt på hinanden ved vandet som i trafikken. Skab trygge og overskuelige rammer for barnet og hold øje med det.

Det er dit ansvar som forælder aldrig at slippe dit barn af syne. Du må på intet tidspunkt efterlade et barn alene ved vandet. Heller ikke for bare at gå på toilettet eller hente noget i bilen. Tag barnet med.

Hvis dit barn bliver væk:

  • Kontakt livredderen, hvis der er en på stranden.
  • Find ud af, hvor du sidst har set barnet. I vandet? Eller på land?

Sidst set i vandet

I den situation skal du altid antage, at barnet er ved at drukne og i livsfare. Ring til alarmcentralen (1-1-2) med det samme og igangsæt en eftersøgning i vandet.

Sidst set på land

Start i første omgang en eftersøgning uden at slå alarm til alarmcentralen. Børn bliver ofte fundet i nærheden af iskiosker eller andre steder, der vækker særlig interesse i børnehøjde.

Lad altid en person blive på det sted, hvor barnet sidst er set
Inddrag andre badegæster. Giv et grundigt signalement af barnet og få andre til at lede efter ham/hende. Udveksl mobiltelefonnumre. Lad altid en person blive på det sted, hvor barnet sidst er set. Start eftersøgningen der, hvor barnet sidst er set og husk, at børn tit vil gå med solen i ryggen.

Leg og lær sikkerhed ved vandet