Undervis i selv- og livredning

Når børn lærer at svømme, tager de det vigtigste skridt mod at være sikre i og omkring vand. Som underviser har du muligheden for at give dem endnu en værdifuld egenskab med i svømmeposen: At kunne redde sig selv og andre, hvis de kommer i problemer.

Måske har dine elever allerede godt styr på brystsvømning, crawltag og delfinspark. Og det er vigtigt! Men hvordan reagerer de, hvis forholdene pludselig ikke er helt så rolige, som de kender dem fra svømmehallen? Og hvad gør de, hvis de selv eller andre kommer i problemer i vandet?

Når man befinder sig i eller i nærheden af vand, kan der hurtigt opstå uventede situationer - og så er det vigtigt, at man reagerer rigtigt og hurtigt.

Som underviser kan du med materialet - som du finder links til nedenfor - hjælpe dine elever med at lære selvredning og livredning og dermed give dem nogle vigtige redskaber til at gøre en forskel for dem selv og andre, hvis det skulle blive nødvendigt.

Uanset om du er underviser for det yngste hold i svømmeklubben, lærer i 4.B eller træner for de mest ambitiøse unge mennesker i jeres forening, er der materiale, der passer til din undervisning. Du har mulighed for at bruge materialet, gøre det til dig eget og forhåbentlig inspirere en masse børn og unge mennesker.

Flere af materialerne er produceret af eller i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

Gør selvredning til en del af undervisningen

Spot image

Livreddertårn i svømmehallen

Et særligt livreddertårn fra TrygFonden fyldt med ægte livredderudstyr og sjove øvelser flytter nu ind i svømmehallen.

Find svømmehal med livreddertårn