Gør livredning til en leg

Vi har samlet en række sjove øvelser for små livreddere. Lav vandraketten, skattejægeren, tømmerflåden og alle de andre sjove øvelser – og gør livredning til en leg sammen med dit barn.

Når vi udfordrer os selv og prøver noget nyt, bliver vi mere fortrolige med det våde element. Vi har udviklet nogle vandlege, der inspirerer børn og voksne til at dyrke badeglæden i trygge rammer. Vi kalder dem livredderlege. Børn kan lege med, fra de er ca. 3 år. Find filmen med den rigtige aldersgruppe og spring ud i det!

Vandtilvænning 3-5 år

I denne film kan du og børn helt ned til 3 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning, elementskifte fra vand til land og bevægelser i vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, boblebad, ubåd og piskeris. God fornøjelse!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 4 øvelser:
Vandraketten 
Boblebadet 
Ubåden
Piskeriset  

Vandtilvænning 5-8 år

I denne film kan du og børn fra ca. 5 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I leger vandraket, tangloppe og skattejæger. Kan I mon både slå kolbøtter og lave 8-taller? God fornøjelse!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 6 øvelser:
Vandraketten 
Tangloppen
Kolbøtten 
Tunnelen
8-tallet
Skattejægeren

Vandtilvænning 7-12 år 

I denne film kan du og børn fra ca. 7 år gøre livredning til en leg ved at træne vejrtrækning og bevægelse både over og under vand. Livredderen Joachim viser, hvordan I med kagerullen kan finde og genfinde balancen i vand, og hvordan I som skattejægere kan dykke efter genstande og bringe dem ind til kanten. God jagt!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 2 øvelser:
Kagerullen
Skattejægeren

Vi har udviklet en række film med øvelser i, hvordan du lærer dine børn at redde sig selv og andre.

Red dig selv 3-5 år 

Evnen til at redde sig selv starter med at øve bevægelse og balance i vand. I denne film kan du og børn helt ned til 3 år gøre livredning til en leg. Livredderen Julie viser, hvordan børn kan lære at flyde, orientere sig og komme sikkert i land. Kan I lave tømmerflåden, landkrabben eller slæbebåden? Prøv selv!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 4 øvelser:
• Tømmerflåden 
• Land i sigte 
• Landkrabben 
• Slæbebåden

Red dig selv og andre 5-8 år 

Evnen til at redde sig selv starter med at øve bevægelse og balance i vand. I denne film kan du og børn fra ca. 5 år gøre livredning til en leg. Livredderen Julie viser, hvordan børn kan lære at flyde med næse og mund over vand og at finde ind til land uden svømmebriller. Vi træner også træd vande, gribereflekser og alarm. Hvem er slæbebåd, og hvem får først land i sigte?

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 7 øvelser: 
• Tømmerflåden
• Træd vande
• Land i sigte
• Landkrabben
• Slæbebåden 
• Griber du?
• Alarm

Red andre 7-12 år 

Når vi er trygge i vand, kan vi lære at redde både os selv og andre. I denne film kan du og børn fra ca. 7 år gøre livredning til en leg. Livredderen Julie viser med legen Kaptajn over bord, hvordan børn kan redde sig selv i land med et flydemiddel. I kan også bruge jeres heltekræfter på at lære at bjærge en træt svømmer. God fornøjelse til alle vandhelte derude!

Hent og udskriv øvelserne her.

Filmen indeholder 2 øvelser:
• Kaptajn over bord
• Vandhelten

 

Skal I på stranden?