I vores notat om undersøgelsen af sejlere og fiskeres brug af redningsvest i Danmark, kan du læse, hvem der bruger den, hvem der ikke gør, og hvad der kan få endnu flere til at trække vesten over hovedet, når de er ude på vandet.

I en omfattende undersøgelse har Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden talt hvor mange fiskere og sejlere, der bærer redningsvest, når de sejler ind og ud af de danske havne. Optællingen er foretaget i 15 havne fordelt over hele landet og inkluderer 1.970 både. 

Undersøgelsen viser, at 55 pct. af personerne ombord bærer redningsvest. Og der er stor forskel fra båd til båd. Når én person ombord bærer redningsvest, bærer alle ofte redningsvest, hvilket ses i 46 pct. af bådene. I 39 pct. af tilfældene er der ingen, der bærer vest på bådene.

Sejlerne er bedst til at trække den livreddende vest over hovedet. Knap tre ud af fem sejlere havde redningsvest på, mens det var godt hver fjerde fisker.

Du kan læse og downloade rapporten her.

Spot image

Brug vesten

Du skal altid sørge for, at der er rednings- eller svømmeveste til alle, når du skal ud på havet. Det er ikke bare sund fornuft, men også et lovkrav. De fleste sejlerulykker med dødelig udgang sker, fordi sikkerhedsudstyret ikke bliver brugt.

Brug vesten