Tag testen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Test din viden om kollektivt sikkerhedsudstyr.

 • Kan en redningsflåde bruges til andet end overlevelse?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Ja, en redningsflåde kan også bruges, når man f.eks. bjærger en, der er faldet over bord. Ved bjærgning af en bevidstløs person kan redningsflåden være løsningen. Ved først at få den bevidstløse op i flåden og derfra ombord bliver redningsarbejdet betydeligt lettere.

  Forkert!

  Du har svaret Forkert. En redningsflåde kan også bruges, når man f.eks. bjærger en, der er faldet over bord. Ved bjærgning af en bevidstløs person kan redningsflåden være løsningen. Ved først at få den bevidstløse op i flåden og derfra ombord bliver redningsarbejdet betydeligt lettere.

 • Hvor skal redningsflåden anbringes?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Opbevar flåden om bord på et lettilgængeligt sted i eller nær ved cockpittet. Sørg samtidig for, at flåden er gjort ordentlig fast, så du ikke mister den i dårligt vejr.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Opbevar flåden om bord på et lettilgængeligt sted i eller nær ved cockpittet. Sørg samtidig for, at flåden er gjort ordentlig fast, så du ikke mister den i dårligt vejr.

 • Hvad bruger man en redningskrans til?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. En redningskrans bruges til at kaste ud som flydehjælp til en person, der er faldet over bord. Nogle redningskranse er udstyret med et flag eller lys, så man kan holde den nødstedte i sigte også om natten.

  Forkert!

  Du har svaret fokert. En redningskrans bruges til at kaste ud som flydehjælp til en person, der er faldet over bord. Nogle redningskranse er udstyret med et flag eller lys, så man kan holde den nødstedte i sigte også om natten.

 • Hvad bruges et drivanker til?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Ved at bremse bådens fart med et drivanker kan du fx sikre, at skibets stævn holdes op mod bølgerne. Hvis du ikke har et drivanker, kan du knobe alt løst tovværk og grej om bord sammen og trække det efter båden i et ankertov eller -kæde.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Et drivanker bruges til at bremse båden i storm. Ved at bremse bådens fart med et drivanker kan du fx sikre, at skibets stævn holdes op mod bølgerne. Hvis du ikke har et drivanker, kan du knobe alt løst tovværk og grej om bord sammen og trække det efter båden i et ankertov eller -kæde.

 • Hvad er fordelen ved et rødt faldskærmsblus i forhold til et rødt håndblus?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Et rødt faldskærmsblus stiger til en højde af ca. 300 m og kan ses på lang afstand, mens et håndblus kun kan ses over relativ kort afstand.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Et rødt faldskærmsblus stiger til en højde af ca. 300 m og kan ses på lang afstand, mens et håndblus kun kan ses over relativ kort afstand.

 • Hvad bruges en lækprop til?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Man bruger en lækprop til at stoppe hullet, hvis fx en søventil er knækket. Lækager opstår ofte på grund af elektrolytisk tæring af søventiler. En effektiv måde at stoppe indtrængningen af vand på, er ved at slå en lækprop i ventilhullet.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Man bruger en lækprop til at stoppe hullet, hvis fx en søventil er knækket. Lækager opstår ofte på grund af elektrolytisk tæring af søventiler. En effektiv måde at stoppe indtrængningen af vand på, er ved at slå en lækprop i ventilhullet.

 • Kan en mobiltelefon erstatte en VHF?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. En mobiltelefon kan være uden dækning til søs og kan derfor ikke erstatte en VHF, men den kan være et godt supplement, hvis du får behov for at tilkalde hjælp.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. En mobiltelefon kan være uden dækning til søs og kan derfor ikke erstatte en VHF, men den kan være et godt supplement, hvis du får behov for at tilkalde hjælp.

 • Kan du ringe direkte til andre skibe fra en mobiltelefon?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du kan kun ringe til den på skibet, der har et mobilnummer – og altså ikke direkte fra skib til skib.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du kan kun ringe til den på skibet, der har et mobilnummer – og altså ikke direkte fra skib til skib.

 • Hvordan foretager du et nødopkald på din mobiltelefon?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du foretager et nødopkald på til telefon ved at ringe til 112. Når du får fat i alarmcentralen, skal du med det samme præcisere, at du er til søs.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du foretager et nødopkald på til telefon ved at ringe til 112. Når du får fat i alarmcentralen, skal du med det samme præcisere, at du er til søs.

 • Kan du bruge 112 til nødopkald i Sverige?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du kan godt bruge 112 til nødopkald i Sverige.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du kan godt bruge 112 til nødopkald i Sverige.

 • Kan du altid få forbindelse til 112, når du befinder dig inden for dækningsomådet?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Du kan altid få forbindelse til 112, når der er plads på nettet. Dækningen til søs er ikke altid ens, men påvirkes af en række fysiske og atmosfæriske forhold samt af trafikken på nettet. Du kan således ikke være sikker på, at dit opkald går igennem, selvom du befinder dig inden for dækningsområdet.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Du kan altid få forbindelse til 112, når der er plads på nettet. Dækningen til søs er ikke altid ens, men påvirkes af en række fysiske og atmosfæriske forhold samt af trafikken på nettet. Du kan således ikke være sikker på, at dit opkald går igennem, selvom du befinder dig inden for dækningsområdet.

 • Hvad er begrænsningen ved afgivelse af en nødmelding på en mobiltelefon?

  Rigtigt!

  Du har svaret rigtigt. Ved afgivelse af en nødmelding på en mobiltelefon, kan meldingen kun modtages inden for den dækning, operatørnettet yder. Det er derfor en god ide at have en VHF-radio, da det er den sikreste form for alarmering til søs.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Ved afgivelse af en nødmelding på en mobiltelefon, kan meldingen kun modtages inden for den dækning, operatørnettet yder. Det er derfor en god ide at have en VHF-radio, da det er den sikreste form for alarmering til søs.

 • 0 ud af 0