Livredderne er tilbage på strandene: Kig forbi vores tårne i løbet af sommeren

Når skolebørnene går på sommerferie, har livredderne traditionen tro første arbejdsdag på strandene. Fredag den 24. juni hejser de specialuddannede kystlivreddere endnu en gang flaget i de rød-hvidstribede livreddertårne på 35 strande og havnebade over hele landet – og du er velkommen til at kigge forbi.

Fra fredag den 24. juni og frem til den 17. august er flaget hejst og livreddertårnet bemandet på 35 strande og havnebade i Danmark. TrygFondens Kystlivreddere holder hver dag fra kl. 10-18 et vågent øje med badegæsterne i vandet, og både børn voksne er velkomne til at kigge forbi og få en snak eller se livreddernes udstyr. Find vores livreddertårne på dette kort.

”Man er altid velkommen til at komme forbi livreddertårnet og hilse på livredderne”

”Livredderne har trænet hele foråret, så de er i topform og glæder sig til at møde badegæsterne og skabe vandglæde i trygge rammer. Man er altid velkommen til at komme forbi livreddertårnet og hilse på livredderne. De fortæller gerne om badeforholdene på stranden, og hvad man skal være særlig opmærksom på, og hvis man har skåret sig på en sten eller blevet brændt af en brandmand, så finder livredderne naturligvis førstehjælpskassen frem og hjælper,” siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

I 2021 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 68.365 indsatser, hvoraf de 24 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Det er altid en god idé at vælge en strand med livreddere, når du skal ud at nyde det danske sommervejr. Så er der nemlig nogen til at gribe ind, hvis det skulle blive nødvendigt, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

”Når der er livreddere til stede på stranden, giver det ekstra tryghed. Derfor anbefaler vi altid, at man bader, hvor der er livreddere, og sørger for at holde sig inden for den zone, hvor livredderne holder særligt øje. Zonen er markeret med rød-gule flag i vandkanten, og her har livredderne tjekket, at der fx ikke er revlehuller eller andre forhold, der kan gøre badeturen utryg. Bad altid mindst to personer sammen, så I kan holde øje med hinanden, og har du børn med på stranden, så gå med dem i vandet, også selvom der er livreddere. Det er både mere sikkert og meget sjovere,” siger Anders Myrhøj.

Find livreddere på kortet

Skal du have sand mellem tæerne i løbet af sommeren? Så er det en god idé at vælge en strand med livreddere. Se på kortet, hvor livredderne holder øje. Du kan også se tårnenes åbningstider og strandenes redningsnumre.

Se kortet