Drukneforebyggelsesdagen

25. juli er FNs World Drowning Prevention Day. Vi har valgt at kalde den Drukneforebyggelsesdagen, og den skal være med til at skabe opmærksomhed omkring, at mange drukneulykker kan forebygges.

På verdensplan står drukning for 7 pct. af alle ulykkesrelaterede dødsfald – det gør drukning til den tredjehyppigste årsag til ulykker med dødeligt udfald. Det estimeres, at 2,5 mio. personer er druknet de sidste ti år, og globalt set drukner rigtig mange børn.

FN har på baggrund af den globale udfordring med drukning besluttet, at den 25. juli hvert år er World Drowning Prevention Day – eller Drukneforebyggelsesdagen, som vi har valgt at kalde den. Formålet med Drukneforebyggelsesdagen er at skabe opmærksomhed omkring, at mange drukneulykker kan forebygges.

I Danmark dør der gennemsnitligt 60 personer om året ved drukneulykker. Børn udgør i modsætning til den globale tendens en relativt lille del af druknedødsfald i Danmark. Her i landet er det særligt mænd over 45 år, der dør i forbindelse med drukneulykker.

I TrygFonden har vi siden 1998 arbejdet for at nedbringe antallet af drukneulykker i Danmark – vi kalder vores samlede indsats Respekt for vand.

Fra TrygFondens side bakker vi op om Drukneforebyggelsesdagen, og vi opfordrer alle til at tænke over, hvad vi hver især kan gøre for at forebygge drukneulykker. Hver drukneulykke er én drukneulykke for meget.

Hvad kan du gøre for at forebygge drukneulykker?