Livreddernes råd i sommervarmen: Bad mellem flagene – og husk væske

Vejrudsigten lover varmt vejr i de kommende uger, hvor mange danskere holder ferie. Tager man til vandet for at køle af, opfordrer TrygFondens kystlivreddere til, at man bader mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn. Samtidig er det vigtigt at huske godt med både væske og solcreme.

Meteorologerne lover solrigt sommervejr og høje temperaturer i de kommende dage og uger, hvor mange danskere holder ferie. TrygFondens kystlivreddere er klar til et stort rykind og opfordrer alle, der får lyst til en dukkert, til at vælge en strand eller et havnebad, hvor der er livreddere.

Når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten

"Vi har mange dejlige og brede strande i Danmark, og man kan sagtens sprede sig godt ud på de lange strækninger og dermed holde afstand og tage hensyn til hinanden. Men når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten. Her holder livredderne hele tiden øje med, hvad der sker,” siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Tager man på stranden, anbefaler livredderne også at huske rigeligt med drikkevarer, så man undgår dehydrering. På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

"Når det er varmt, mærker man ikke altid tørst og sult, som man plejer. Men kroppen har stadig brug for energi, og det er utrolig vigtigt, at du får nok væske. Så gør som livredderne og tag en god madpakke med frugt, en sandwich og rigeligt med vand med i strandtasken og suppler gerne med saft, juice eller sodavand. Så har du kræfter til at gå i vandet og får en sjovere oplevelse. Husk også, at med det gode vejr følger mange mennesker, så hold ekstra godt øje med børnene, hvis de er med på stranden,” lyder det fra Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

I uge 27 gennemførte livredderne i alt 7.080 indsatser, hvoraf de to var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare.

"Et godt råd er også at tage en pause fra solen indimellem. Søg skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset. Og husk så endelig at smøre rigeligt med solcreme på, så du undgår solskoldninger,” siger Lasse Serup Jensby.

Børn er også velkomne til at komme hen til livreddertårnet og få en ”Håndbog til små livreddere”. Med håndbogen kan de gå på opdagelse på stranden, gætte fup eller fakta, lære sjove øvelser i vandet og en masse andet sjovt.

Røde aktioner i uge 27

Tversted Strand, den 6. juli
Livredderne bliver kontaktet, da en mand pga. fralandsvinden er drevet til havs i en gummibåd med defekt påhængsmotor 3 km nordvest for livreddertårnet. Den ene livredder sejler ud mod gummibåden, mens den anden holder øje fra land. Manden erkender hurtigt, at han har brug for hjælp, da livredderen når ud til ham, og han bliver trukket sikkert i land.

Hvide Sande Sydstrand, den 9. juli
Livredderne alarmeres om en kitesurfer, der befinder sig cirka 800 meter fra land og har brug for hjælp, da hans liner er viklet helt ind, og han ikke kan svømme til land. Livredderne sejler ud til surferen, der har brug for hjælp til at pakke kiten ned. Den ene livredder hopper i vandet og svømmer hen for at hjælpe, hvorefter de svømmer sammen tilbage til båden og sejler ind til land. Surferen tjekkes af livredderne, men har ikke brug for efterbehandling.

Planlæg din tur til stranden

Solen skinner, og du skal på stranden med familien. Men hvilken strand skal du vælge? Og hvad skal du være opmærksom på? Her får du et par gode råd til, hvordan du planlægger den bedste og sikreste tur.

Planlæg din strandtur