TrygFondens livreddere til Thorsminde Strand

Når dagene atter bliver lange og lyse, feriesæsonen begynder, og børn og voksne igen trænger til en dukkert ud for Thorsminde, vil der blive holdt godt øje med dem. TrygFonden Kystlivredning rykker ind på stranden med tårn, redningsudstyr og gode baderåd.

TrygFonden og Holstebro Kommune har netop indgået et samarbejde om en livredderordning på Thorsminde Strand, og det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning i år vil skabe tryghed på stranden i skolernes sommerferie.

"Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster og klæde dem på med en masse god og vigtig viden om, hvad man skal være opmærksom på, når man er i eller ved vandet," siger programchef for sikkerhed i TrygFonden, René Højer.

Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster

Formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Søren Olesen, ser frem til sommerens samarbejde.

"Thorsminde er udpeget som et nyt stærkt feriested på Vestkysten. Vi er glade for nu at kunne supplere det allerede eksisterende flydetorv med et livreddertårn og livreddere på stranden. Det er et greb for at gøre det endnu mere attraktivt at besøge og bade i Thorsminde i skolernes sommerferie, hvor sæsonen er på sit højeste”, siger Søren Olesen.

Op til sæsonstart vil TrygFondens velkendte rød- og hvidstribede livreddertårn blive sat op. Tårnet kommer til at fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr. Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

200 specialuddannede kystlivreddere er tilknyttet TrygFonden Kystlivredning

TrygFondens kystlivreddere er på stranden fra den 28. juni til den 21. august. Livredderne har gennemgået en international certificeret specialuddannelse i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 35 strande i Danmark, og her havde livredderne i seneste sæson 52 livreddende aktioner, hvor det blev vurderet, at 73 mennesker var i livsfare. I Midt- og Vestjylland er TrygFondens kystlivreddere desuden til stede i Hvide Sande, Søndervig og på Thyborøn Strand. I sommeren 2018 udførte livredderne på de tre strande i alt 11 livreddende aktioner, 139 førstehjælpsaktioner, 907 forebyggende aktioner og 4.968 oplysende indsatser.

Den nye aftale med Holstebro Kommune løber foreløbigt i et år. Kommunen står for at sætte livreddertårnet op, tage det ned og opbevare det uden for sæsonen, ligesom kommunen skal sørge for overnatning til livredderne.

Find livreddere på kortet

Skal du have sand mellem tæerne i løbet af sommeren? Så er det en god idé at vælge en strand med livreddere. Se på kortet, hvor livredderne holder øje. Du kan også se tårnenes åbningstider og strandenes redningsnumre.

Se kortet