Sidste chance for at bade under livreddernes opsyn

Projektansvarlig

Projektansvarlig

Programchef René Højer er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

René Højer 45 26 08 08

På lørdag den 13. august pakker livredderne udstyret sammen, lukker tårnene og takker af for endnu en sæson på de danske strande. Denne uge er derfor sidste chance for at tage en dukkert i bølgen blå under opsyn af livredderne.

Klokken har ringet ind på skolerne, og mange er tilbage på arbejde efter sommerferien. Det betyder også, at den travleste del af badesæsonen er ved at være forbi. Når tårnene lukker på lørdag den 13. august, vil livredderne kunne se tilbage på en sæson med blandet vejr og få rigtig gode stranddage. 
 Vi håber, at der er mange, der i løbet af ugen vil benytte chancen for en sidste tur i bølgerne, mens der er livreddere på vagt
"Når børnene begynder i skole igen, og forældrene er tilbage på arbejdet, betyder det også markant færre strandgæster. Derfor lukker vi tårnene på lørdag, men vi håber, at der er mange, der i løbet af ugen vil benytte chancen for en sidste tur i bølgerne, mens der er livreddere på vagt," siger René Højer, programchef i TrygFonden. 

Børnehaver og skoleklasser inviteres til en snak om badesikkerhed

Børnehaver og skoleklasser er velkomne til at slå et smut forbi det lokale livreddertårn og tale med livredderne om badesikkerhed. 

"Det er den sidste uge, hvor vi har livreddere på strandene, og det er en uge, hvor flere skoleklasser og børnehaver vælger at tage en udflugt til det lokale livreddertårn. Det skal de være meget velkomne til, og livredderne står klar til fx at fortælle om de fem baderåd, de lokale forhold på strandene og forklare, hvordan man slipper ud af et revlehul", siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.

Hvis man kigger forbi tårnet, deler livredderne gratis malebøger og baderådsfoldere ud til interesserede børn og voksne. 

Husk baderådene når tårnene er lukket 

Lær at svømme, bad aldrig alene og hold øje med børnene.
Livredderne vil fortsat være til stede i Havnebadene

Sådan lyder nogle af de baderåd, som livredderne har givet badegæsterne i løbet af sæsonen.

"Vi håber, at vores oplysende arbejde igennem sæsonen, har klædt folk godt på til at passe på sig selv og hinanden, nu hvor livredderne siger tak for i år", siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne vil fortsat være til stede i Havnebadene ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen i København indtil den 30. september. 

Aktioner i uge 31

I uge 31 gennemførte TrygFondens kystlivreddere i alt 4.108 indsatser. Heriblandt var der ingen livreddende aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare, 96 førstehjælpsaktioner, 335 forebyggende aktioner og 3.677 oplysende indsatser. Aktionstallene for de enkelte strande og havnebade kan ses nedenfor. 

TrygFonden Kystlivredning har livreddertårne på 36 strande og havnebade i hele landet. Her passer livredderne på badegæsterne hver dag frem til lørdag den 13. august fra kl. 11-19. Havnebadene ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen i København er åbne indtil den 30. september. Et flag i tårnet fortæller, at livredderne er på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten.

 

Aktionstal for uge 31

Bornholm: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 8 forebyggende aktioner, 183 oplysende indsatser

København: 0 livreddende aktioner, 36 førstehjælpsaktioner, 37 forebyggende aktioner, 1.053 oplysende indsatser

Sjælland: 0 livreddende aktioner, 12 førstehjælpsaktioner, 20 forebyggende aktioner, 585 oplysende indsatser

Fyn: 0 livreddende aktioner, 6 førstehjælpsaktioner, 3 forebyggende aktioner, 190 oplysende indsatser

Sønderjylland: 0 livreddende aktioner, 22 førstehjælpsaktioner, 84 forebyggende aktioner, 614 oplysende indsatser

Midt- og Vestjylland: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 152 forebyggende aktioner, 178 oplysende indsatser

Østjylland: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 6 forebyggende aktioner, 246 oplysende indsatser

Nordjylland: 0 livreddende aktioner, 9 førstehjælpsaktioner, 25 forebyggende aktioner, 628 oplysende indsatser

De fem baderåd

Forebyg ulykker ved at følge de 5 baderåd, udviklet af TrygFonden og Dansk Svømmeunion

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne
Lær baderådene at kende