Info til ambassadører

Velkommen ombord som SejlSikkert-ambassadør!

Du kan gøre en forskel ude på havnen og i klubberne, fordi du kender kulturen i lige netop dit miljø. De fleste fritidsfiskere og -sejlere ved godt, at det er sikrest at tage vesten på, men de kan have brug for en påmindelse. Sådan en påmindelse skal ikke være en løftet pegefinger, men en god snak med dig, da du er en, de kan spejle sig i, du taler deres ”sprog” og forstår deres givne situation. Med en god dialog kan du dele viden og inspirere, så sejlere og fiskere i din klub eller havn bliver mere bevidste om deres egen og andres sikkerhed, og om hvilke valg de træffer, når de begiver sig ud på vandet. 

Rollen som ambassadør skal du løfte på din egen måde, så den passer til dig, og du bestemmer selv, hvad du sætter i værk som ambassadør. Du er et forbillede i lokalmiljøet og kontaktperson for SejlSikkert-indsatsen. Du er bindeleddet imellem sekretariatet og sejlerne og fiskerne, så budskabet om at sejle sikkert kommer ud og leve der, hvor det er tiltænkt. 

Hvert år vil du modtage kampagnematerialer fra SejlSikkert, som du afgør, hvordan du bedst får i spil i lige netop din havn eller klub. Det kan være materialer til uddeling, ophæng eller lign. Materialerne skal bruges som samtalestartere med folk på havnen, og som en påmindelse om at sejle sikkert.

 

Inspiration til SejlSikkert-aktiviteter

 • Temaaften om sikkerhed

  Temaaften om sikkerhed

  Du kan afholde en temaaften med en SejlSikkert-instruktør om fx nødkommunikation og demonstration af nødsignaler, redningsveste og påklædning eller fiskeri og sikkerhed. 

  Inviter en instruktør
 • Sikkerheds-demonstration i havnen

  Sikkerheds-demonstration i havnen

  En SejlSikkert-instruktør kan lave en teoretisk gennemgang og en praktisk øvelse af, hvordan man bjærger en person. 

  Læs om instruktør-demonstrationer
 • Korte oplæg og film

  Korte oplæg og film

  Til en klubaften kan du selv afholde et kort oplæg om ét af de fem sejlråd med udgangspunkt i et af de fem fakta-ark, som du kan downloade eller bestille her på siden. 

  Se film om sikkerhed
 • Sejlersjov for børn

  Sejlersjov for børn

  Du kan invitere til arrangementer for hele familien. Lav fx et
  arrangement om redningsveste, hvor alle i familien prøver de forskellige typer og størrelser veste.

  Find info om veste

Digitale ambassadør-materialer

Ambassadør-materialer

Spot image

Bestil en skipperpakke

Bestil en gratis skipperpakke og vis andre, at du tager skipperansvar og sørger for at alle ombord bruger vest. Ansvar smitter, så hvis du tager skipperansvar, gør andre det måske også!

Se nedenfor, hvilke materialer som indgår i skipperpakken. Vær opmærksom på, at du kun kan bestille én skipperpakke.

Bestil skipperpakke