SejlSikkert-ambassadør

Over 400 SejlSikkert-ambassadører over hele Danmark sætter fokus på sikkerheden til søs.

SejlSikkert-ambassadørerne er nøglepersonerne i den lokale SejlSikkert-indsats. De er alle tilknyttet en lokal havn eller sejlklub, hvor de bidrager til at sætte sikkerhed på dagsordenen.

Hvorfor et ambassadørnetværk?

Målgruppen for SejlSikkert-kampagnen er fritidssejlere og fritidsfiskere over 16 år. De lokale ambassadørers rolle er at engagere målgruppen til at få en sikker adfærd på havet og informere om SejlSikkert-indsatsen og de fem sejlråd.
Det kan være en udfordring, fordi de fleste sejlere og fiskere f.eks. godt ved, at det er sikrest at tage en redningsvest på, men ikke alle gør det. Det er netop SejlSikkert-ambassadørerne, der kan være med til at gøre en forskel, fordi de kender kulturen på havnen, i sejlklubben og på vandet.

Hvordan er man ambassadør?

Alle SejlSikkert-ambassadører er forskellige og er ambassadører på deres egen måde. Deres rolle er ikke at løbe rundt med løftede pegefingre, men være med til at dele viden og inspirere sejlermiljøet til at være bevidste om egen og andres sikkerhed. Opgaven er at skabe opmærksomhed om sikkerhed på vandet, og det kan gøres på mange måder. Eksempler på SejlSikkert-aktiviteter på havnen eller i sejlklubben kunne være:
  • Sjov aften for børn og voksne
  • VHF
  • Korte oplæg og film om de fem sejlråd
  • Temaaften om sikkerhed med en uddannet SejlSikkert-instruktør
  • Sikkerhedsdemonstrationer

SejlSikkert

De 5 sejlråd

1. Lær at sejle

2. Hold dit grej i orden

3. Planlæg din tur

4. Hav en livline til land

5. Brug vesten

Læs om de fem sejlråd