Tjek din selvoppustelige redningsvest en gang om året. Følg rådene her og vær på den sikre side.

  1. Læg den selvoppustelige redningsvest på et bord og åbn vesten i siden. Bemærk hvordan den er foldet, så du kan folde den igen.

  2. Tag CO2-patronen ud og tjek, om der er hul i toppen af patronen. Hvis der er hul, så er den tom og skal udskiftes. Vej evt. patronen på en brevvægt. På patronen står den oprindelige totalvægt (patron + CO2). Patronen må højst mangle 2 gram.

  3. Tjek automatikudløserens udløbsdato. Er den for gammel udskiftes den. Har udløseren rød indikator, skal den også skiftes. Nogle veste har en synlig tablet i udløseren. Tjek den med neglen: Hvis den er blød, skal den udskiftes.

  4. Tjek den manuelle udløser. Den skal være ført tilbage, og den lille grønne sikkerhedssplit skal være intakt.

  5. Blæs vesten op igennem mundstykket. Lad den ligge i 16-24 timer. Er trykket gået af, er den utæt og skal kasseres. Holder vesten trykket, lukkes luften ud via mundstykket.

  6. Monter automatikudløser og CO2-patron. Monter en automatik-udløser/tablet og skru en fuld eller ny CO2-patron i udløserenheden. 

  7. Pak vesten sammen. Følg den medfølgende brugsanvisning for, hvordan den skal foldes. Noter årstallet med vandfast tusch på ydersiden af vesten.
 

Ta’ skippersansvar og undgå at ende som fiskeføde

Det er altid god stil at ta’ skipperansvar:

1. Vær et positivt forbillede
2. 
Bær altid redningsvest til søs
3. Sørg for, at alle bådens gæster bruger redningsvest i rette størrelser
4. Følg de 5 sejlråd

God tur!

 

Spot image

Book en instruktør

Inviter en SejlSikkert-instruktør til at holde foredrag og demonstrere sikkerhed i din havn. Det er helt gratis. Tryk på linket og find listen over alle SejlSikkert-instruktører og deres kontaktoplysninger.

 

Se listen over instruktører