Med SejlSikkert Alarm app'en kan du slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spare tid på unødig eftersøgning.

SejlSikkert Alarm App er en direkte genvej til alarmering til JRCC med tilknyttet positionsangivelse og mulighed for at indsætte et foto af en kritisk situation på havet. Appen, som er en ekstra sikkerhed til dig, der bruger mobilen som livline til land, fås både til iOs og til Android. Appen er et supplement til de øvrige kommunikationsmidler som VHF, PLB’ere, men er ikke en erstatning.

Ud over den hurtige adgang til at tilkalde hjælp, kan appen også sættes til at tracke din sejlrute, fx hvert femte minut, så man kan spore din færden, hvis der skal sættes en eftersøgning i gang. Sidst men ikke mindst kan du lave en sejlplan med et tidspunkt for din forventede tilbagevenden til land, og hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, modtager dine pårørende en sms, som de kan reagere på og slå alarm, hvis de ikke kan få kontakt til dig. 

Med SejlSikkert Alarm appen kan du:

  •  Registrere din båd med foto og kendetegn
  • Tilknytte et antal nødkontaktpersoner fra din mobils adressebog
  • Slå alarm med en enkelt klik på mobilen
  • Tracke din rute, så redningsmandskabet kan spore din færden
  • Oprette en sejlplan med rute og ankomsttidspunkt
  • Sørge for, at dine pårørende får besked, hvis du ikke melder i appen, at din tur er godt afsluttet

Fakta: 

Med appen kan du dele din sejlrute med op til seks af dine venner. Hvis I fx alle er på tur og skal mødes i en havn i hver jeres båd, så kan I tracke hinanden og se, hvem der ankommer hvornår. 

Det er Søfartsstyrelsen, der har indgået aftale om at få appen til Danmark. Appen bruges allerede i andre lande under navnet SafeTrx, bl.a. i Sverige, Norge Irland, England, Holland og Tyskland. I 2018 hjalp SafeTrx med 551 missioner globalt.  

Hvis du sejler uden for dansk farvand, kan du downloade SafeTrx, som er den internationale version af appen.