Når du kitesurfer, skal vand, vind og teknik gå op i en højere enhed, når du giver dig i kast med den populære sport. Derfor er det vigtigt at have styr på sikkerhed, inden du launcher kiten.

Kitesurfing er en sjov sport med fart over feltet, som har fået en stor tilslutning i de seneste par år. Det er faktisk én af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark de sidste 5 år, og er nu langt mere populært end windsurfing. Blandt andet fordi udstyret ikke fylder meget, du kan surfe på hele Danmarks kyststrækning - ja det eneste du behøver er stort set lidt vind og 5-10 cm vand - og det er en sport, der kan dyrkes af alle, unge som gamle. 

Sporten har været igennem en rivende udvikling i de seneste 15 år i forhold til udstyr, og der dyrkes i dag forskellige former for kitesurfing ved mange af Danmarks kyster og på søer. 

Når du kitesurfer, får du mulighed for at boltre dig i vandet, samtidig med at du kan forbedre dig teknisk. Som nybegynder skal du dog passe på, inden du kaster dig ud i bølgerne. Derfor er det en god ide at tage et grundlæggende kursus i kitesurfing inden man selv kan give sig i kast med sporten. Både af hensyn til din egen sikkerhed, men i høj grad også i forhold til andres sikkerhed.

Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark har sat standarder for, hvordan introkurser til kitesurfing skal foregå, og du kan finde de certificerede udbydere af undervisning på deres hjemmeside.

Kitesurfing i Danmark er organiseret i Kiteboarding Danmark, som er en frivillig interesseorganisation, der er medlemmer af Dansk Sejlunion.

9 gode råd

1.Tag et certificeret kursus, så er du godt på vej

2.Øv dig i den grundlæggende teknik; udløsning af kite, bodydrag, self rescue og relaunch i vandet

3.Hav udstyret i orden. Kitesurf altid med hjelm, vest og kitekniv

4.Det er næsten altid nødvendigt med en våd- eller tørdragt i Danmark. Om vinteren er en tørdragt på minimum 5 mm nødvendig. Er det rigtig koldt, kan man med fordel benytte svedabsorberende undertøj under dragten

5.Kitesurf aldrig alene

6.Tag hensyn til andre, både kitesurfere, svømmere eller sejlere

7.Lær vinden og vandet at kende, brug evt sejlsikkert appen

8.Sejl ikke i fralandsvind eller tordenvejr

9.Pas særligt på i bygevejr med lave hurtige skyer

Certificeret undervisning

Kitesurfing i Danmark er organiseret i Kiteboarding Danmark, som er en frivillig interesseorganisation, der er medlemmer af Dansk Sejlunion. Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark har sat standarder for, hvordan introkurser til kitesurfing skal foregå. 

Læs om kitesurfing 

 

 

Spot image

Brug vesten

Du skal altid sørge for, at der er rednings- eller svømmeveste til alle, når du skal ud på havet. Det er ikke bare sund fornuft, men også et lovkrav. De fleste sejlerulykker med dødelig udgang sker, fordi sikkerhedsudstyret ikke bliver brugt.

Brug vesten