En sikker tur på havet

Det vigtigste, inden du stikker til søs, er, at du lærer at sejle. På denne side kan du finde en række råd til, hvordan du planlægger din tur på vandet og hvilket grej, du bør udstyre dig med. Det er nemlig både sjovt - men kan også være risikofyldt at færdes til søs. Der er ingen tvivl om, at god forberedelse af din tur, kan være med til at reducere risikoen for at komme galt afsted. Ingen skal drukne i Danmark - alle skal sejle sikkert. Med SejlSikkert-kampagnen sætter vi fokus på de 5 sejlråd og viden om sikkerhed til alle, der boltrer sig på havet. 

Forbered din tur på havet

Inden du sejler ud...

 • Tjek din redningsvest

  Tjek din redningsvest

  Den selvoppustelige redningsvest skal tjekkes minimum en gang om året - gerne inden sæsonstart.

  Find vejledning

 • Ny opdatering af SejlSikkert Alarm!

  Ny opdatering af SejlSikkert Alarm!

  SejlSikkert er klar med en ny opdatering af den populære nødhjælps-app. Opdateringen indeholder en række forbedringer, og der er tilføjet nye funktioner, som skal gøre din tur på vandet endnu mere sikker.

  Læs om app'en
 • Download vores SejlSikkert App

  Download vores SejlSikkert App

  Med SejlSikkert app'en kan du tjekke strøm- og vindforhold på havet og få information om farvandsadvarsler og Efterretninger for Søfarende.

  Læs om app'en
 • Mand over bord

  Mand over bord

  Hvad gør du, hvis der er en person, der falder over bord? Og hvordan hjælper du bedst en, der er kuldeskadet?

  Læs om mand-over-bord
Spot image

Genoplivning ved drukneulykker

Hjertestop ved drukneulykker skyldes næsten altid iltmangel. Hvis du reagerer hurtigt i en nødsituation, kan du forhindre skader på de indre organer og redde liv. Har en person hjertestop efter en drukneulykke, skal du altid starte med 5 indblæsninger.Lær mere