En sikker tur på havet

Det vigtigste, inden du stikker til søs, er, at du lærer at sejle. På denne side kan du finde en række råd til, hvordan du planlægger din tur på vandet og hvilket grej, du bør udstyre dig med. Det er nemlig både sjovt - men kan også være risikofyldt at færdes til søs. Der er ingen tvivl om, at god forberedelse af din tur, kan være med til at reducere risikoen for at komme galt afsted. Ingen skal drukne i Danmark - alle skal sejle sikkert. Med SejlSikkert-kampagnen sætter vi fokus på de 5 sejlråd og viden om sikkerhed til alle, der boltrer sig på havet. 

Forbered din tur på havet

Spot image

Den rigtige beklædning

Koldt vand afkøler din krop 25 gange mere end kold luft, og forskellen mellem din kropstemperatur og vandets temperatur herhjemme er over 20 grader. Hvis du falder i vandet, kan en påklædning efter trelagsprincippet forlænge din overlevelsestid og øge dine chancer for at blive reddet i tide.

 

Læs om trelagsprincippet

Inden du sejler ud...

 • Lær at sejle

  Lær at sejle

  Før du tager på havet, er det vigtigt, du lærer at sejle. Du skal blandt andet have styr på båden eller jollen og kende reglerne til søs.

  Lær at sejle
 • Mand over bord

  Mand over bord

  Hvad gør du, hvis der er en person, der falder over bord? Og hvordan hjælper du bedst en, der er kuldeskadet?

  Læs om mand-over-bord
 • Download vores SejlSikkert App

  Download vores SejlSikkert App

  Med SejlSikkert app'en kan du tjekke strøm- og vindforhold på havet og få information om farvandsadvarsler og Efterretninger for Søfarende.

  Læs om app'en
 • Undgå solskoldning

  Undgå solskoldning

  På vandet skal du tage dine forholdsregler for ikke at blive solskoldet.

  Læs bl.a. om UV-app'en
Spot image

Genoplivning ved drukneulykker

Hjertestop ved drukneulykker skyldes næsten altid iltmangel. Hvis du reagerer hurtigt i en nødsituation, kan du forhindre skader på de indre organer og redde liv. Har en person hjertestop efter en drukneulykke, skal du altid starte med 5 indblæsninger.Lær mere