Sikkerhedsskilte på strandene

Et sikkerhedsskilt på stranden kan hjælpe dig til at få information om de lokale risici, der er på stedet.

Er der revlehuller eller bliver vandet hurtigt dybt? Piktogrammerne på strandens sikkerhedsskilt hjælper dig til at få en god strandtur uden ubehagelige overraskelser. Piktogrammerne på skiltet er fremkommet på baggrund af en risikovurdering. 67 forskellige strande i Danmark har opsat sikkerhedsskilte. Du vil kunne genkende de samme skilte, når du går på stranden i andre europæiske lande. 

225 strande er risikovurderede i Danmark
International Life Saving of Europe (ILSE) har nemlig iværksat et fælleseuropæisk projekt, hvor de ønsker, at alle større og velbesøgte strande i Europa risikovurderes. I Danmark er det TrygFonden Kystlivredning og Dansk Svømmeunion, der laver risikovurderinger. En risikovurdering er en sikkerhedsmæssig kortlægning af badestedet, hvor vi blandt andet vurderer redningsudstyret, adgang for redningskøretøjer, sikkerhedsskiltning og de forhold, der er i vandet. Er der fx revlehuller og kraftig brænding?

 

De danske kommuner bakker godt op om projektet og vil meget gerne have risikovurderet deres strande. 67 forskellige kommuner har fået en eller flere strande risikovurderet. 225 strande er risikovurderet i Danmark og hvert år, kommer der flere til.

Sådan tackler du et revlehul

De såkaldte revlehuller er skyld i mange drukneulykker, fordi selv stærke svømmere går i panik eller drukner af udmattelse. Men hvis du lærer visse kendetegn og nogle enkle forholdsregler kan du undgå, at det bliver farligt. Bliv klogere på revlehuller