Livredning er for alle

Et særligt livreddertårn fra TrygFonden fyldt med ægte livredderudstyr og sjove øvelser flytter nu ind i svømmehallen. Her kan små og store badegæster prøve kræfter med livredning og øve sig i at redde sig selv og andre. For livredning er ikke kun for professionelle. Livredning er også en sjov sport og en vigtig færdighed for alle os, der bor i et land omgivet af vand.

Livredning er ikke kun for professionelle i uniform. Det er også en sjov aktivitet og en vigtig færdighed for alle os, der bor i et land omgivet af vand. Derfor flytter TrygFondens rød/hvide livreddertårn nu ind i svømmehallen, så det bliver muligt at lege, lære og træne livredning der.

Livreddertårnet er målrettet svømmehallen og er fyldt med ægte livredderudstyr til børn og voksne og vejledning til sjove øvelser, så svømmehallens vandhunde nemt kan øve i at redde sig selv og andre - i trygge rammer, året rundt og i alt slags vejr.

De første 15 tårne åbner i 2020 ad to omgange (forventet start juni og start oktober). Og i 2021 og 2022 åbner vi yderligere 15 tårne hvert år. Når vi kender de svømmehaller, hvor du kan møde livreddertårnet, skriver vi det her på siden. 

Vi testede i 2019

I slutningen af 2019 testede vi tårn og udstyr i ni svømmehaller. Det blev en stor succes, så vi glæder os til at sætte (foreløbigt) 45 tårne op, over de næste tre år. Ambitionen er klar; At fremme livredning som en sjov aktivitet og en vigtig færdighed… Flere skal kunne redde sig selv og hinanden i et vandland som Danmark. God fornøjelse!


Ansøg om livreddertårn

Udfyld ansøgningsskemaet nedenfor for at ansøge om et livreddertårn til jeres svømmeanlæg. Ansøgningsfristen er 1. juli 2020.

Betingelser for samarbejde

Vi stiller en række betingelser for samarbejdet om et livreddertårn i svømmehallen. Dem kan du læse om her.

Videopræsentation af livreddertårnet og øvelserne

Find en klub, hvor du kan gå til livredning

TrygFonden ønsker, at mange flere får mulighed for at lære livredning, også når sommervejret blegner og temperaturen falder i Danmark. Derfor vil vi gøre det nemt og tilgængeligt at lege livredning i de vandarenaer, hvor børn færdes året rundt: til svømning i skolen, i svømmeklubben, på stranden og i svømmehallen.
Hvis tårnet ikke står i nærheden af dig, kan du måske finde en klub, hvor du kan lære livredning.

Her er de klubber, der dyrker livredning som primær aktivitet:

I nogle svømmeklubber vil der være livredningshold og mulighed for at stifte bekendtskab med livredning. Find svømmeklubber og undersøg mulighederne på https://www.svoem.org/Klubber/.

Se alle instruktionsvideoerne her:

Bjærgedukke 1

Bjærg dukken ved hjælp af vandtræning og brystbenspark.

Bjærgedukke 2

Bjærg dukken fra bunden af bassinet.

Redningskrans 1

Bjærg en person ved hjælp af redningskrans.

Redningskrans 2

Øv dig i at svømme med en redningskrans.

Redningstorpedo 1

Svøm med redningstorpedoen.

Redningstorpedo 2

Svøm ud med redningstorpedoen.

Redningsvest 1

Kast redningsvesten til en ven i vandet.

Redningsvest 2

Tag redningsvesten på i vandet.

Rescueboard 1

Øv dig i at padle på boardet.

Rescueboard 2

Fald i vandet fra boardet og kom op igen

Uden udstyr 1

Flyd i vandet på ryggen og på maven.

Uden udstyr 2

Fald i vandet fra kanten og kom op igen.

Uden udstyr 3

Svøm med hovedet over vand, så du kan orientere dig.

Uden udstyr 4

Træd vande med arme og ben.

Uden udstyr 5

Dyk ned på bunden og saml noget op.

Hvorfor skal vi lære at svømme?

Selvom man ikke går i vandet særligt ofte, er det vigtigt at lære at svømme i et kystnært land som Danmark. Læs mere om hvorfor.

Derfor skal du lære at svømme