Tv-serien Livredderne

Tv-serien ’Livredderne’ på DR Ultra er et samarbejde mellem DR og TrygFonden, der skal kåre Danmarks bedste børnelivredder og sætte fokus på sikkerhed ved vandet.

Tv-serien 'Livredderne' skal kåre Danmarks bedste børnelivredder og sætte fokus på sikkerhed ved vandet. Serien er et samarbejde mellem TrygFonden og DR Ultra, hvor to hold børn dyster på livredningsevner og færdigheder i vand. Selvom børnene er konkurrenter, har programmerne fokus på holdånden og de gode relationer.

”Tv-serien viser bl.a., hvor vigtigt det er, at man lærer at svømme godt tidligt i livet, og at børn kan redde liv. Desuden er den med til at sætte fokus på den spirende livredderkultur, vi er ved at få i Danmark. Vi arbejder målrettet for, at man kan gå til livredning, ligesom man kan gå til fodbold eller håndbold,” fortæller René Højer, programchef i TrygFonden.

Første sæson af ’Livredderne’ blev fulgt op af en sæson mere i efteråret 2017 plus skolemateriale udarbejdet af DR Skole, som udkommer samtidig med programserien. Her kan svømmelærere fra hele finde inspiration til svømmeundervisningen både til lands og til vands. Man kan blandt andet finde klip, som giver børn mere viden om bjærgnings- og livredningsteknikker, regler for sikker adfærd i og på vand samt viden om forskellige svømme- og flydeteknikker.

Se 'Livredderne' på DR Ultra.

LivredderDysten

Dansk Svømmeunion har udviklet LivredderDysten med sjove øvelser, der kan bruges som en del af undervisningen i svømmeklubberne. Nogle af øvelserne kræver udstyr, men hvis man eksempelvis ikke har rescue boards, så kan man være kreative og bruge andre remedier, der kan det samme.

Læs mere om LivredderDysten her.

Spot image

Livredderne på Instagram

Du kan følge de seje deltagere fra tv-serien på Instagram. Her kommer der løbende tips og tricks til, hvad du kan gøre for at hjælpe andre og blive en bedre vandhund.

Følg Livredderne på Instagram
Spot image

Download Livredder app'en

Har du set Livredderne på tv? Hent Livredder-appen, hvor du med mobilen i hånden selv kan blive klogere på at redde liv. I app'en møder kan du også møde deltagerne fra tv-serien Livredderne på DR Ultra, og se om du kan klare deres udfordringer.

Download Livredder på iTunes

Download Livredder på Google Play