Test din viden og vind præmier

Har du styr på livreddernes flag? Kender du de 5 baderåd? Ved du hvad et revlehul er? Test din viden og deltag i TrygFondens quiz for børn og voksne. Scroll ned i bunden af siden for at tage quizzen.

Tag vandquizzen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

TrygFonden Kystlivredning fejrer 20 år med tryghed ved de danske strande. Her kan du springe ud i vandquizzen og teste din viden om vandsikkerhed. Alle, der quizzer de rigtige svar, deltager i lodtrækningen om 10 skønne strandkit i de striber, du kender så godt fra tårnet. God fornøjelse!

 • Tag vandquizzen!
 • Hvor mange baderåd er det vigtigt at huske?

  Video poster

  Rigtigt!

  Du har svaret 5. Det er helt rigtigt. TrygFonden og Dansk Svømmeunion har udviklet 5 baderåd: 1. Lær at svømme 2. Gå aldrig alene i vandet 3. Læs vinden og vandet 4. Lær stranden at kende 5. Slip ikke børnene af syne. De 5 råd samler og forenkler de mange baderåd, vi har hørt gennem tiden og skaber opmærksomhed omkring de vigtigste forudsætninger for, at du kan nyde livet på stranden uden at sætte det på spil.

  Forkert!

  Du har svaret forkert. Det korrekte antal baderåd, du skal huske, er 5.

 • Hvorfor skal du lære at svømme?

  Rigtigt!

  Du har svaret fordi du kan redde dig selv og andre. Det er helt rigtigt.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Grunden til, at du skal lære at svømme, er så du kan redde dig selv og andre.

 • Hvem kan du spørge om strandens særlige kendetegn?

  Rigtigt!

  Du har svaret livredderen eller dem, der bor ved stranden, for de kender den bedst. Og det er fuldkommen rigtigt. Baderåd nr. 4 fortæller, at du skal lære stranden at kende, og det gør du bedst, ved at spørge livredderen eller dem der bor ved stranden.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Det er livredderen eller dem, der bor ved stranden, der kender den bedst. Baderåd nr. 4 fortæller, at du skal lære stranden at kende, og det gør du bedst, ved at spørge livredderen eller dem der bor ved stranden.

 • Hvorfor skal du altid bade med andre?

  Rigtigt!

  Du har svaret fordi I kan holde øje med hinanden. Det er fuldstændigt rigtigt.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Grunden til, at du altid skal bade sammen med andre, er så I kan holde øje med hinanden.

 • Hvorfor skal du hele tiden kunne se en voksen, du kender, når du bader?

  Rigtigt!

  Du har svaret, fordi de kan hjælpe dig, hvis du bliver bange eller kommer i problemer. Og det er fuldkommen rigtigt. Baderåd nr. 5 fortæller, at voksne aldrig må slippe børnene af syne. Heller ikke større børn, der svømmer som fisk.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Voksne kan hjælpe dig, hvis du bliver bange eller kommer i problemer. Baderåd nr. 5 fortæller, at voksne aldrig må slippe børnene af syne. Heller ikke større børn, der svømmer som fisk.

 • Hvornår frarådes det at bruge badedyr, luftmadrasser og gummibåde i vandet?

  Rigtigt!

  Du har svaret ved fralandsvind. Det er helt rigtigt. Baderåd nr. 3 fortæller, at du skal læse vinden og vandet. Og ved fralandsvind er der stor risiko for, at badedyr, luftmadrasser og gummibåde driver til havs med dig på ryggen. Lad dem derfor blive på land.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Det frarådes at bade ved fralandsvind. Baderåd nr. 3 fortæller, at du skal læse vinden og vandet. Og ved fralandsvind er der stor risiko for, at badedyr, luftmadrasser og gummibåde driver til havs med dig på ryggen. Lad dem derfor blive på land.

 • Hvad betyder det rød/gule flag i toppen af et livreddertårn?

  Rigtigt!

  Du har svaret Livreddere på vagt. Det er helt rigtigt. Det rød/gule flag betyder, at der er livreddere på vagt. Det gule flag betyder, at du skal udvise særlig opmærksomhed ved badning, og det røde flag betyder, at det er livsfarligt at bade.

  Forkert!

  Det rød/gule flag betyder, at der er livreddere på vagt. Det gule flag betyder, at du skal udvise særlig opmærksomhed ved badning, og det røde flag betyder, at det er livsfarligt at bade.

 • Hvad betyder to rød /gule flag i strandkanten ved livreddernes tårn?

  Video poster

  Rigtigt!

  Du har svaret Anbefalet badeområde med livredderovervågning. Svøm mellem flagene. Det er helt rigtigt. I feltet mellem flagene har livredderne mulighed for at holde ekstra godt øje med de badende på stranden. Så skal du i vandet, så gå i mellem flagene.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. De to rød/gule flag i strandkanten indikerer det anbefalede badeområde, da det er her, der er livredderovervågning. Så skal du i vandet, så gå i mellem flagene.

 • Hvad er et revlehul?

  Video poster

  Rigtigt!

  Du har svaret en fordybning i strandens revler, hvor der kan være en udadgående strøm. Det er fuldstændig rigtigt. De aktive revlehuller fører vandet tilbage ud i havet. Revlehuller med kraftig udstrømning er skyld i mange drukneulykker, fordi svømmere går i panik eller dør af udmattelse. Men det behøver ikke gå så galt, hvis du kender de enkle regler: • Kæmp ikke imod. • Bevar roen. Du bliver ikke trukket ned. • Svøm til siden og langs med stranden og derefter ind til land igen.

  Forkert!

  Det er ikke rigtigt. Et revlehul er en fordybning i strandens revler, hvor der kan være en udadgående strøm, hvor vandet føres tilbage ud i havet. Aktive revlehuller med kraftig udstrømning er skyld i mange drukneulykker, fordi svømmere går i panik eller dør af udmattelse. Men det behøver ikke gå så galt, hvis du kender de enkle regler: • Kæmp ikke imod. • Bevar roen. Du bliver ikke trukket ned. • Svøm til siden og langs med stranden og derefter ind til land igen.

 • 0 ud af 0 rigtige