Tag badequizzen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Har du styr på livreddernes flag? Kender du de 5 baderåd? Ved du, hvad et revlehul er? Test din viden og deltag i TrygFondens quiz for børn og voksne. Du kan samtidig deltage i lodtrækningen om et af fem skønne familiestrandsæt bestående af en liggestol, et badehåndklæde og et indkøbsnet. God fornøjelse!

 • Tag badequizzen!
 • Hvorfor skal du lære at svømme?

  Rigtigt!

  Du har svaret, 'fordi du kan redde dig selv og andre'. Det er helt rigtigt. At lære at svømme er det første skridt imod at blive sikker i vand.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Grunden til, at du skal lære at svømme, er så du kan redde dig selv og andre. At lære at svømme er det første skridt imod at blive sikker i vand.

 • Hvorfor skal du altid bade sammen med andre?

  Rigtigt!

  Du har svaret, 'fordi I kan holde øje med hinanden'. Det er fuldstændigt rigtigt. Baderåd nr. 2 lyder "Gå aldrig alene i vandet". Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Grunden til, at du altid skal bade sammen med andre, er så I kan holde øje med hinanden. Når I er flere, kan I reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle.

 • Hvorfor skal de voksne altid holde øje med børn ved vandet?

  Rigtigt!

  Du har svaret, 'fordi de kan hjælpe dig, hvis du bliver bange eller kommer i problemer'. Og det er fuldkommen rigtigt. Baderåd nr. 5 fortæller, at voksne aldrig må slippe børnene af syne. Heller ikke større børn, der svømmer som fisk.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Voksne kan hjælpe dig, hvis du bliver bange eller kommer i problemer. Baderåd nr. 5 fortæller, at voksne aldrig må slippe børnene af syne. Heller ikke større børn, der svømmer som fisk.

 • Hvornår frarådes det at bruge SUP-boards, badedyr, luftmadrasser og gummibåde i vandet?

  Rigtigt!

  Du har svaret 'ved fralandsvind'. Det er helt rigtigt. Baderåd nr. 3 fortæller, at du skal læse vinden og vandet. Og ved fralandsvind er der stor risiko for, at SUP-boards, badedyr, luftmadrasser og gummibåde driver til havs med dig på ryggen. Lad dem derfor blive på land.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Det frarådes at at bruge badedyr ved fralandsvind. Baderåd nr. 3 fortæller, at du skal læse vinden og vandet. Og ved fralandsvind er der stor risiko for, at SUP-boards, badedyr, luftmadrasser og gummibåde driver til havs med dig på ryggen. Lad dem derfor blive på land.

 • Hvad betyder det rød/gule flag i toppen af et livreddertårn?

  Rigtigt!

  Du har svaret 'Livreddere på vagt'. Det er helt rigtigt. Det rød/gule flag betyder, at der er livreddere på vagt. Det gule flag betyder, at du skal udvise særlig opmærksomhed ved badning, og det røde flag betyder, at det er livsfarligt at bade.

  Forkert!

  Det rød/gule flag betyder, at der er livreddere på vagt. Det gule flag betyder, at du skal udvise særlig opmærksomhed ved badning, og det røde flag betyder, at det er livsfarligt at bade.

 • Hvad er et revlehul?

  Video poster

  Rigtigt!

  Du har svaret 'en fordybning i strandens revler, hvor der kan være en udadgående strøm'. Det er fuldstændig rigtigt. De aktive revlehuller fører vandet tilbage ud i havet. Revlehuller med kraftig udstrømning er skyld i mange drukneulykker, fordi svømmere går i panik eller dør af udmattelse. Men det behøver ikke gå så galt, hvis du kender de enkle regler:

  • Kæmp ikke imod.
  • Bevar roen. Du bliver ikke trukket ned.
  • Svøm til siden og langs med stranden og derefter ind til land igen.

  Forkert!

  Det er ikke rigtigt. Et revlehul er en fordybning i strandens revler, hvor der kan være en udadgående strøm, hvor vandet føres tilbage ud i havet. Aktive revlehuller med kraftig udstrømning er skyld i mange drukneulykker, fordi svømmere går i panik eller dør af udmattelse. Men det behøver ikke gå så galt, hvis du kender de enkle regler:

  • Kæmp ikke imod.
  • Bevar roen. Du bliver ikke trukket ned.
  • Svøm til siden og langs med stranden og derefter ind til land igen.

 • Hvad skal du være opmærksom på ved moler, høfder og bølgebrydere?

  Video poster

  Rigtigt!

  Du har svaret 'Der kan opstå stærk strøm, der skubber dig til havs'. Det er helt rigtigt.

  Forkert!

  Det er ikke korrekt. Det, du skal være opmærksom på ved moler, høfder og bølgebrydere er, at der kan være stærk strøm, der skubber dig til havs.

 • Er livredning kun for professionelle livreddere?

  Rigtig!

  Det er helt rigtigt. Livredning er for alle. Også dig!

  Forkert!

  Det er ikke rigtigt. Livredning er for alle. Også dig!

 • Hvad kræver det at lære livredning?

  Rigtigt!

  Lige præcis. Det kræver ikke noget særligt udstyr at komme i gang med livredning. Det kræver blot, du har lyst til at lege og lære.

  Forkert!

  Niks! Det kræver skam ikke noget særligt udstyr at komme i gang med livredning. Det kræver blot, du har lyst til at lege og lære.

 • Hvad lærer du om havet, når du ser på sivene?

  Video poster

  Rigtigt!

  Nemlig. Ved at observere sivene kan du se, hvilken vej vinden blæser.

  Forkert!

  Det er ikke rigtigt. Det rigtige svar er, at du ved at observere sivene kan se, hvilken vej vinden blæser.

 • 0 ud af 0 rigtige