Medaljehøst til Danmark under VM i Livredning

TrygFondens kystlivreddere passer på badegæsterne på de danske strande og havnebade i løbet af sommeren. Nu er de netop hjemvendt fra Holland med flere medaljer i kufferterne som synlige beviser på, at de danske kystlivreddere er blandt verdens dygtigste til sejlads med redningsbåde.

En livredder skal være opmærksom, have god fysik, være i stand til at handle hurtigt og ikke mindst kende sit udstyr. At TrygFondens kystlivreddere lever op til disse krav, beviste de tydeligt til VM i Livredning, der netop har været afholdt i Holland. Her kæmpede de danske kystlivreddere med kolleger fra hele verden om at vinde verdensmesterskabet i sejlads med redningsbåde (IRB).

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning vandt flere sølv- og bronzemedalje ved VM i livredning

Konkurrencen indebærer fire discipliner og en samlet holdkonkurrence. Livredderne skal bl.a. dyste i kombineret svømning og løb, padling på boards samt sejle ud i en oppustelig motorbåd og redde et menneske op fra vandet, ligesom de skal gennemføre en teknisk bane så hurtigt som muligt. De danske livreddere hjemtog flere både sølv- og bronzemedaljer og slog dermed stærke nationer som New Zealand, Wales, England, Tyskland og værtslandet Holland.  

"Livredderne har trænet hårdt og vidste, at de skulle levere en virkelig toppræstation, hvis de skulle hive en medalje hjem, da niveauet til VM er meget højt. Så de gav alt, hvad de havde i sig, og endte med at komme på podiet flere gange. Resultaterne vidner samtidig om, at vi i Danmark er meget langt fremme på området for livredning, og at det er nogle meget kvalificerede livreddere, der holder øje med badegæsterne på de danske strande om sommeren," siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning og holdleder for de danske livreddere.

Medaljevinderne passer på danskerne om sommeren

De danske deltagere kommer alle fra TrygFonden Kystlivredning og har i løbet af sommeren siddet vagt i TrygFondens 36 livreddertårne, hvor de har passet på badegæsterne på de danske strande og havnebade. Livredderne forventer alle sammen at være med igen i næste års sæson.

Vi er utroligt stolte af de dygtige og engagerede livreddere, vi har i TrygFonden Kystlivredning
"Vi er utroligt stolte af de dygtige og engagerede livreddere, vi har i TrygFonden Kystlivredning. De gennemgår hvert år flere prøver og holder gennem hele badesæsonen deres kompetencer ved lige med træning på stranden. Oveni det er de nogle søde og sympatiske mennesker med stor social forståelse. Vi glæder vi os over, at disse dygtige rollemodeller er med til at styrke den spirende livredderkultur i Danmark, som TrygFonden også arbejder for at fremme," siger René Højer, programchef i TrygFonden.
Verdensmesterskabet i Livredning – sejlads med redningsbåde IRB blev afviklet i Noordwijk i Holland, og der blev konkurreret i fire discipliner og en samlet holdkonkurrence. De danske deltagere løb med tre medaljer på damesiden, mens det i den samlede holdkonkurrence blev til en flot sølvmedalje.

 

Spot image

Bliv livredder

Vil du være livredder i TrygFonden Kystlivredning? Så skal du søge om at komme til optagelsesprøve til uddannelsen.

Her kan du læse om, hvad optagelsesprøven, uddannelsen og arbejdet som livredder indebærer.

Bliv livredder