Vandsikkerhed på din hjemmeside

Her har du et overblik over bade- og vandsikkerhed, som du frit kan kopiere til din egen hjemmeside  

Vær sikker på, at dine feriegæster får korrekt information om bade- og vandsikkerhed. TrygFonden Kystlivredning samarbejder med Dansk Svømmeunion om at forebygge drukneulykker i Danmark, og på respektforvand.dk er du sikker på at finde den mest solide viden om sikkerhed ved vandet.

Nedenfor har vi samlet en opsummering af vores indhold om badesikkerhed, som du kan kopiere i sin helhed ind på din egen hjemmeside. Du finder også en række billeder og videoer til fri afbenyttelse.

Hvis du har nogen spørgsmål eller ønsker så kontakt webredaktør Julian Henlov på 45 26 08 25 eller jh@trygfonden.dk

--- Marker nedenstående tekst og kopier den ind på din egen hjemmeside ---

De fem baderåd

1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid
strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet
med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret. Se også nedenfor.

Børn på stranden

Hvis dit barn bliver væk:
- Kontakt livredderen, hvis der er en på stranden.

- Find ud af, hvor du sidst har set barnet. I vandet? Eller på land?

Sidst set i vandet
I den situation skal du altid antage, at barnet er i livsfare og måske ved at drukne. Ring til alarmcentralen (1-1-2) med det samme og igangsæt en eftersøgning i vandet. Det er en god idé at eftersøge med strømmen.

Sidst set på land
Start i første omgang en eftersøgning uden at slå alarm til alarmcentralen. Børn bliver ofte fundet i nærheden af iskiosker eller andre steder, der vækker særlig interesse i børnehøjde.

Inddrag andre badegæster. Giv et grundigt signalement af barnet og få andre til at lede efter ham/hende. Udveksl mobiltelefonnumre. Lad altid en person blive på det sted, hvor barnet sidst er set. Start eftersøgningen der, hvor barnet sidst er set, og husk at børn tit vil gå med solen i ryggen.

Børn drukner stille
Når børn drukner, sker det som regel hurtigt, pludseligt og i stilhed. Børn hverken råber eller plasker, når de kommer i vanskeligheder. De forsvinder bare. Derfor er det afgørende at holde øje med både små og større badende børn.

Fortæl dine børn, at vi skal passe lige så godt på hinanden ved vandet som i trafikken. Skab trygge og overskuelige rammer for børnene og hold øje med dem.

Det er dit ansvar som forælder aldrig at slippe børn af syne. Du må på intet tidspunkt efterlade børn alene ved vandet. Heller ikke for bare at gå på toilettet eller hente noget i bilen. Tag dem med.

Læs meget mere om bade- og vandsikkerhed på http://respektforvand.dk

Film om badesikkerhed:

De fem baderåd

Kopier nedenstående for at lægge filmen på din egen hjemmeside:
<iframe width="500" height="281" src="//www.youtube.com/embed/BPZIVdP7gM4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Revlehuller - hvad gør du?

Kopier nedenstående for at lægge filmen på din egen hjemmeside:
<iframe width="500" height="281" src="//www.youtube.com/embed/yz2F2zNixr0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Billedpakke

Vi har samlet en række billeder om vandsikkerhed, som du frit kan benytte på din hjemmeside. Klik på linket nedenfor og se hele albummet online.

Hvad gør du i et revlehul?

Hvad skal du gøre, hvis du befinder dig i et revlehul?

Sikkerhed på havnen

Få en folder, der giver dig de vigtigste guidelines for sikker færdsel på havnen.