Ved vandet

En sommerdag på stranden kan være helt fantastisk, men for at få den bedste strandtur, er det vigtigt at kende lidt til, hvor man bedst omgås vandet ved stranden.  

Danmark er omgivet af vand, og året rundt lokker mere end 7.000 km kyst små og store vandhunde ud under åben himmel for at bade, sejle, surfe og hygge. Livet på stranden er sjovt, men vand kan være vildt, og strøm kan være drilsk. Det kan vi ikke gøre noget ved, men vores adfærd i vandet har vi til gengæld kontrol over. Derfor skal du bruge din sunde fornuft og undgå at bringe dig selv og andre i fare.

En stor hjælp til det, er at du kender de fem baderåd, og at du ved hvad de forskellige skilte og flag på stranden betyder. Mere viden om hvorfor vandet og vejret opfører sig som det gør er også nyttig, når du skal på stranden. 

Ud over at du selv sætter dig ind i, hvordan du omgås vand med omtanke, er det stadig også en god idé at vælge en strand, hvor der er livreddere. Det kan du finde ud af på denne hjemmeside, hvor du også kan finde en lang række andre tips og tricks, der kan ruste dig til en dejlig oplevelse ved vandet.

En kort guide til strandturen

Få her en hurtig guide om de vigtigste råd, når du skal en tur på stranden. 

Find stranden på mobilen

Find din strand og få dagens strandmelding på din smartphone.

Hent en gratis strandvejrs app på App Store eller Android market. Søg på ”strandvejr”.

Her er der livreddere

Fra den 20. juni til den 13. august er TrygFondens livreddertårne bemandet af specialuddannede kystlivreddere og udstyret med hjertestarter, rescue boards og andet førstehjælpsudstyr.

Find vores nærmeste livreddertårn på kortet, hvor du også kan se blå flag og strandnumre

Redningskranse redder liv

Flere end 5.000 redningskranse fra TrygFonden hænger i dag rundt i landet ved strande, søer, havne og andre steder, hvor folk færdes i nærheden af vand.


TrygFonden stiller redningskransene gratis til rådighed - det eneste, du skal gøre, er at hænge dem op, så de er synlige og offentligt tilgængelige (husk at spørge grundejeren om lov til at sætte udstyret op).

Til hver krans skal der udpeges en "fadder", der holder opsyn med kransen, sørger for, at den er i god stand, og som melder tilbage til TrygFonden, hvis der er noget galt.