SejlSikkert

At færdes til søs er både sjovt og risikofyldt. Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden samarbejder om de 5 gode råd og viden om sikkerhed til alle, der boltrer sig på havet.  

De fem råd udviklet af TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd hjælper dig med at sejle sikkert.

På denne del af sitet finder du det meste af det teoretiske materiale til duelighedsbeviset og speedbådskørekortet, så du kan forberede dig til prøverne eller genopfriske din viden.

Du får råd til, hvordan du planlægger din tur og hvilket grej, du bør udstyre dig med. Du kan også teste din viden med vores quiz.

Tag en VHF-radio med

Med en VHF-radio kan du sende en nødmelding og komme direkte i kontakt med kysten og andre skibe på kanal 16, hvor Lyngby Radio lytter med 24 timer i døgnet, året rundt. Da alle skibe har en VHF om bord og lytter på kanal 16, kan de nærmeste skibe komme dig hurtigt til undsætning, når de hører din nødmelding.

Vigeregler

Vigereglerne er regler der regulerer færdslen på vandet, og forebygger at skibe støder sammen. Der er en del forskellige vigeregler, og det er vigtigt, at man kender dem alle.

Vejret påvirker din sejlads

Vinden og vejret har stor betydning for en sikker sejlads, og derfor er det en fordel, hvis man sætter sig ind i, hvorfor vejret opfører sig som det gør, og hvordan man kan forudsige det - både inden man tager hjemmefra og mens man er på havet.

5 gode råd

1. Lær at sejle
2. Hold dit grej i orden
3. Planlæg din tur
4. Ha´en livline til land
5. Brug vesten

Brug vesten

At bruge en redningsvest er et simpelt råd, der kan redde dit liv.