Sejl Sikkert

Ingen skal drukne i Danmark - alle skal sejle sikkert. Trygfonden og Søsportens Sikkerhedsråd vil nedbringe antallet af drukneulykker og alvorlige hændelser til søs.  

Sejl Sikkert-kampagnen sætter fokus på de 5 sejlråd og viden om sikkerhed til alle, der boltrer sig på havet.

På denne del af sitet finder du informationer om Sejl Sikkert-kampagnen og de 5 sejlråd.

Du får gode råd til, hvordan du planlægger din tur og hvilket grej, du bør udstyre dig med. Du kan også teste din viden med vores quiz.

Derudover finder du det meste af det teoretiske materiale til duelighedsbeviset og speedbådskørekortet, så du kan forberede dig til prøverne eller genopfriske din viden.

Vejret påvirker din sejlads

Vinden og vejret har stor betydning for en sikker sejlads, og derfor er det en fordel, hvis man sætter sig ind i, hvorfor vejret opfører sig som det gør, og hvordan man kan forudsige det - både inden man tager hjemmefra og mens man er på havet.

Vigeregler

Vigereglerne er regler der regulerer færdslen på vandet, og forebygger at skibe støder sammen. Der er en del forskellige vigeregler, og det er vigtigt, at man kender dem alle.

Tag en VHF-radio med

Med en VHF-radio kan du sende en nødmelding og komme direkte i kontakt med kysten og andre skibe på kanal 16, hvor Lyngby Radio lytter med 24 timer i døgnet, året rundt. Da alle skibe har en VHF om bord og lytter på kanal 16, kan de nærmeste skibe komme dig hurtigt til undsætning, når de hører din nødmelding.

Sejl Sikkert-kampagnen

Sejl Sikkert-kampagnen sætter fokus på sikkerhed til søs.

Læs mere om Sejl Sikkert-kampagnen

Book en Sejl Sikkert-instruktør

Inviter en Sejl Sikkert-instruktør til at holde foredrag og lave sikkerhedsdemonstrationer i din havn eller sejlklub.


Book en instruktør

VIND EN IPAD

Svar rigtigt på spørgsmål om de 5 sejlråd og vind en iPad air 2. Konkurrencen kører ind til d. 1. juli, hvor vi trækker lod om alle de korrekte besvarelser.

Grejforretninger

Som en del af Sejl Sikkert-indsatsen arbejder Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden sammen med en række grejforretninger. 


Det er netop i grejforretningerne man finder den ekspertise og viden om udstyr, der kan øge sikkerheden til søs.