Bliv livredder

Kunne du tænke dig at arbejde som livredder på stranden er uddannelsen hos TrygFonden Kystlivredning måske noget for dig. Læs om, hvilke krav der stilles til dig og hvilke muligheder det giver.  

Hvis du har saltvand i blodet, kan vi give dig førstehjælp på rygraden. Vi søger hvert år ansvarsfulde og engagerede mænd og kvinder, der kender havet og vil bruge deres viden til at skabe tryghed for andre.

Som livredder bemander du et af vores rød-hvide livreddertårne. Vi har tårne i hele landet, fra vestkysten til havnebadene i hovedstaden. Alternativt bliver du en vigtig del af en af vores populære LivredderPatruljer, der hver sommer kører Danmark rundt og sætter fokus på sikkerhed ved vand gennem opvisning og undervisning. 

Du bliver et naturligt samlingspunkt på stranden, og du skal indstille dig på at kunne håndtere alt fra mødet med en brandgople over bortkomne børn til livreddende indsatser. Vores livreddere er typisk yngre studerende, der bruger deres sommerferier på at tjene penge og gøre en livsvigtig forskel. Det er krævende, udfordrende og spændende at være kystlivredder. Derfor søger vi mænd og kvinder med en stor grad af ansvarsfølelse og et stort engagement.

En dansk livredderkultur


I mange lande har man en stolt tradition for livredning. Livredderne har været synlige på strandene i årtier, og man kan dyrke livredning som sport, lige som vi her i Danmark går til fodbold eller tennis. Denne kultur falder endnu ikke danskerne naturligt.

Derfor arbejder Danske Svømmeunion og TrygFonden sammen om at skabe en platform for gøre livredning som sport og fritidsaktivitet. kendt, respekteret og attraktivt og om at skabe gode rollemodeller. Og derfor kan du hver sommer møde vores livreddere ved de danske strande og havnebade.

Vi har sat livredning på dagsordenen i medierne, og stadigt flere helt almindelige mennesker søger nu optagelse på vores livredderuddannelse.

Du kan tilmelde dig interessebanken via boksen til højre, så får du besked, når der åbnes for tilmelding til optagelsesprøven i 2016.

Tilmeld dig interessebank

Hvert år mellem den 1. oktober og 1. december kan du ansøge om at komme til optagelsesprøve til at blive kystlivredder hos TrygFonden Kystlivredning. Hvis du er interesseret, kan du dog allerede nu tilmelde dig vores interessebank, så kontakter vi dig, når vi åbner for ansøgninger. Optagelsesprøven foregår hvert år i januar måned.

Hvad søger vi hos dig?

Du er minimum 18 år, og du er i god fysisk form.

Du er fortrolig med at færdes på havet – du svømmer godt, men behøver ikke være elitesvømmer.

Du er et positivt og initiativrigt friluftsmenneske.

Du er hjælpsom og kommunikerende af natur.

Du har let ved at omgås andre mennesker og samarbejde.

Hvad kan vi tilbyde?

Verdens bedste sommerjob med havudsigt fra morgen til aften

En hverdag fuld af oplevelser, udfordringer og ansvar.

Professionelt udstyr og en internationalt certificeret livredderuddannelse, der giver mulighed for at arbejde over hele verden.

En startløn på ca. 7925 kr. om ugen + feriepenge og viden, du kan bruge resten af livet.

Et tæt kammeratskab og et job med mening.